Top Ad

HIDE

HIDE_BLOG

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Classic Header

Breaking News:

latest


Εκτός Κυβέρνησης οι ΑΝΕΛ - Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Καμμένος στην κυβέρνηση

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Πάνου Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τετ α τετ που είχαν στο Μαξίμου το πρωί. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσί...

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Πάνου Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τετ α τετ που είχαν στο Μαξίμου το πρωί.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του είπε πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, να πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Λέμε «όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος.
Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε.


Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας «τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα», επαναλαμβάνοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον όρο "Βόρεια Μακεδονία''».

Ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα.

Την Τρίτη, όπως είπε θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας, από τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να σώσουμε τη χώρα από την πτώχευση» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μία κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Παύλο Χαϊκάλη γιατί, όπως είπε, ενώ ήταν πετυχημένος υπουργός, τον αδίκησε και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων.

«Ο ΠτΔ είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Έχω επαφές με άλλους βουλευτές που θα έρθουν κοντά μου», απάντησε στο ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών από τους ΑΝΕΛ. Όπως είπε «ζήτησα από τον πρωθυπουργό να απομακρυνθούν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην κυρία Κουντουρά και τον κύριο Κόκκαλη είπε «δυο δεν έχουμε εικόνα τι θα κάνουν. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έκανε. Ο κύριος Κόκκαλης, έγινε από τους ΑΝΕΛ, υπουργός, εγώ τον έκανα υπουργό».


Δείτε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:

Να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ για τη σημερινή τους παρουσία, να ευχαριστήσω και τα στελέχη των ΑΝΕΛ που βρίσκονται εδώ.
Συμφωνήσαμε να ολοκληρώσουμε μια έντιμη συνεργασία τεσσάρων ετών, από διαφορετικούς χώρους.
Συνεργαστήκαμε σε επίπεδο των δύο κινημάτων, όχι απλώς σε προσωπικό.
Συγκροτήσαμε ένα κίνημα που ξεκίνησε από ένα «όχι», κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του 2ου μνημονίου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε βοηθό του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τις θέσεις της ΝΔ και της κυβέρνησης Καραμανλή.
Οι ΑΝΕΛ δεν μετριούνται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά από την ψυχή των πολιτών. Ξεκάθαρα μια από τις θέσεις τις οποίες αδιαμφισβήτητα αποφασίσαμε να κρατήσουμε, ήταν να μην παραδώσουμε τον όρο της Μακεδονίας. Και αυτήν καλούμαστε σήμερα να εκτελέσουμε σαν επιταγή και λαϊκή εντολή.
Για ακριβώς και μόνο αυτόν τον λόγο ανακοίνωσα ότι αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση την οποία πονάμε, που έδωσε ελπίδα στους Έλληνες και έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Αλλά, και μια κυβέρνηση που εάν της δώσουμε αυτήν τη στιγμή εμπιστοσύνη, είναι σαν να ανατρέπουμε την ψυχή του κινήματος.
Οι ΑΝΕΛ είμαστε σαν τη Λερναία Ύδρα. Θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τη λαϊκή εντολή.
Λέμε «όχι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι τουλάχιστον μείνουμε σε αυτήν την προσπάθεια. Ο Κώστας Ζουράρις, οι υπουργοί και βουλευτές. Αλλά, και υπουργοί που δεν είναι βουλευτές...
Στην τελευταία συνάντηση ρώτησα εάν υπάρχουν διαφωνίες και η συντριπτική πλειοψηφία είναι ξεκάθαρη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμπεριλαμβανομένου του κ. Κόκκαλη. Απούσα ήταν η κυρία Κουντουρά.
Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος. Εάν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση με την ψήφο, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ.
Θεωρώ ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, που ο πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσημα, είναι από υπερευαισθησία δική του. Δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει.
Η θέση της ΝΔ δεν είναι η θέση των ΑΝΕΛ. Και εδώ πρέπει να θυμίσω στον ελληνικό λαό, ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά θα τη διαπραγματευτεί. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη πλην της Ένωσης Κεντρώων και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη Μακεδονία.
Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα.Είναι μεγάλη μου τιμή που διάδοχός μου θα είναι ο ναύαρχος, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης
Είμαι περήφανος γιατί σε καμία εκλογή δεν είχα διοριστεί. Στις δημοκρατίες, τα κόμματα και οι πολιτικοί θα πρέπει να ζητούν την ψήφο του λαού.
Με άλλα κόμματα μπορούμε να βρούμε κοινές συνισταμένες, αλλά μπροστά είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κάθε μέρα στον χώρο της Δεξιάς έχουμε και από δύο κόμματα. Καλούμε σε συνεργασίες όλους αυτούς που έχουμε κοινές θέσεις. Καλώ όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύω πλέον πως υπάρχει στον χάρτη.
Εάν ο κ. Μητσοτάκης βγει και πει ότι θέλει λύση που δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία και ότι δεν θα διαπραγματευτεί, του υπογράφω την πρόταση μομφής.
Θα κάνουμε τα πάντα να μπλοκάρουμε με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Παπαχρηστόπουλος δεν πήρε δημόσια θέση, αλλά είπε ξεκάθαρα ότι θα παραδώσει την έδρα του. Αλλά, τότε τη θέση του θα πάρει ο κ. Κουίκ...

Δεν υπάρχουν σχόλια