HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΠΙΑ: Υπερψηφίστηκε η συνταγματική αναθεώρηση για το «Βόρεια Μακεδονία»

Με 81 ψήφους υπέρ, πέρασε από την Βουλή των Σκοπίων η Συνταγματική αναθεώρηση με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον η γειτονική χώρα ονο...

Με 81 ψήφους υπέρ, πέρασε από την Βουλή των Σκοπίων η Συνταγματική αναθεώρηση με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον η γειτονική χώρα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

Μετά από δύο αναβολές, ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των 2/3 και πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής της πΓΔΜ τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η κυβέρνηση της πΓΔΜ ανακοίνωσε ακόμη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το θέμα της υπηκοότητας, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του "BESA". Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης σημειώνεται ότι με σχετική τροπολογία του Συντάγματος, η υπηκοότητα ορίζεται ως «μακεδονική/ πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και αποσαφηνίζεται ποια θα είναι η διατύπωση, στην αλβανική γλώσσα, για τους αλβανικής εθνικής καταγωγής πολίτες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.