HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Αγρότες της Αχαΐας

Αντιμέτωποι βρέθηκαν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί μ΄ ένα σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα τους.  Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών, που ευνόησαν τι...

Αντιμέτωποι βρέθηκαν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί μ΄ ένα σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα τους.  Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών, που ευνόησαν τις ζημιές από το δάκο και τις μυκητολογικές ασθένειες, τα ακραία φαινόμενα του φθινοπώρου (“Ζορμπάς”, “Ξενοφών”, κλπ) και η έλλειψη ενός σωστά σχεδιασμένου προγράμματος δακοκτονίας, οδήγησαν  σε απώλεια του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών σχεδόν στο 100%, αφού και το λίγο ελαιόλαδο που παράχθηκε έχει σημαντικά υποβαθμισμένη ποιότητα και οι τιμές, που διαμορφώνονται από τους βιομηχάνους και τους εμπόρους δεν καλύπτουν ούτε μέρος των εξόδων.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται στο ισοζύγιο του γάλατος. Οι αθρόες εισαγωγές και τα «βαφτίσια» ως ελληνικών, μεταποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων (παστεριωμένο γάλα…),  που παράγονται από εισαγόμενο γάλα  , η ασυδοσία των εμποροβιομήχανων έχουν οδηγήσει σε κατρακύλα την τιμή του γάλατος. Τα ψίχουλα της επιδότησης του πρωθυπουργού με τα 5 ευρώ ανα ζώο είναι κοροϊδία και πρόκληση.  
Διεκδικούμε :
Άμεση εκτίμηση των πρόσφατων ζημιών των ελαιοπαραγωγών και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κράτους
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Να καταργηθεί το χαράτσι 2% για τη δακοκτονία. 
Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των κτηνοτρόφων με βάση την τιμή κόστους παραγωγού από τον κρατικό προϋπολογισμό .Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές γάλατος. 
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει το 100% των ζημιών από όλους τους ζημιογόνους παράγοντες σε φυτική, ζωική παραγωγή και κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις. 
Καμία επίπτωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Επίλυση προβλημάτων με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών χωρίς επιβάρυνση.
Μείωση του κόστους παραγωγής με πάταξη της αισχροκέρδειας σε αγροτικά μέσα και εφόδια και την κατάργηση των διαφόρων «ειδικών» χαρατσιών.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ»
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΛΕΝΙΑΣ 
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.