HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Όλα όσα έγιναν στη Δίκη του Μητροπολίτη Αμβροσίου (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με διετή αναστολή και τα δικαστικά έξοδα, καταδικάστηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων ...

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με διετή αναστολή και τα δικαστικά έξοδα, καταδικάστηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατά την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης με το κείμενο που είχε γράψει σχετικά με τους ομοφυλόφιλους.  
Ο Αμβρόσιος είχε αθωωθεί πρωτόδικα, ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση.  
Ο Μητροπολίτης ήταν κατηγορούμενος για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία καταφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων με την περιβόητη φράση «φτύστε τους, μαυρίστε τους». 

Η ακροαματική διαδικασία, που είχε διακοπεί την περασμένη Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, ξεκίνησε με την απολογία του Μητροπολίτη, ο οποίος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι δεν καταφερόταν με το κείμενο που ανήρτησε κατά των ομοφυλοφίλων, αλλά εναντίον πολιτικών. Επίσης, είπε ότι δεν κατονόμασε πρόσωπα, αλλά αναφέρθηκε μόνο στην ομοφυλοφιλία, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της απολογίας του ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό βίας λόγω του δημοσιεύματος.
Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε χαρακτηριστικά: Νομικός δεν είμαι, αλλά η δίωξή μου αφορά τα πιστεύω και τις θέσεις μου, δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα, αλλά στην αμαρτία και στους πολιτικούς" συμπληρώνοντας ότι διαπνέεται «από αγάπη προς τον άνθρωπο και δη τον πάσχοντα άνθρωπο -μισώ την αμαρτία, αγαπώ τον άνθρωπο»
Μετά την απολογία του, η εισαγγελέας με εμπεριστατωμένη ανάλυση και νομική επιχειρηματολογία, πρότεινε την αθώωση του Μητροπολίτη, τονίζοντας οτι ο λόγος του Μητροπολίτη είναι ακραίος αλλά δεν μπορεί να εξεγείρει βία, όσο για το "φτυστε τους, μαυρίστε τους" είπε οτι αυτή η φράση είναι ξεκάθαρη και αφορά πολιτικού. 
Η δίκη διακόπηκε για την απόφαση των Δικαστών οι οποίοι μετά απο δυο περίπου ώρες συνεδρίασης, επέστρεψαν στην αίθουσα και ο Πρόεδρος ανάγνωσε την απόφαση η οποία ήταν καταδικαστική.
Η γεμάτη αίθουσα αλλά και ο προθάλαμος γέμισε με φωνές κατά της απόφασης με την πλειοψηφία των παρευρισκομένων να κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη. 
Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης μετά την απόφαση είπε: "Για τον Θεό και την πίστη μας και φυλακή πάω. Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μου έκανε"
Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν πολλοί Ιερείς των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας, όπως και πολλοί πολίτες οι οποίοι στο τέλος αποδοκίμασαν τον δικαστήριο φωνάζοντας "Αξιος" για τον Μητροπολίτη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.