HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παναγιώτα Τακτικού: Ένα φωτεινό παράδειγμα - Πρόσωπο της χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Το χειροκρότημα ήταν από μόνο του μια βράβευση. Και ήχησε πολλές φορές δυνατά, καθώς από τη σκηνή του Συνεδριακού του Πανεπιστημίου διαδ...

Το χειροκρότημα ήταν από μόνο του μια βράβευση. Και ήχησε πολλές φορές δυνατά, καθώς από τη σκηνή του Συνεδριακού του Πανεπιστημίου διαδέχονταν ο ένας τον άλλον οι αχαιοί που ξεχώρισαν για πράξεις και πρωτοβουλίες μέσα στο 2018.
Ακούσαμε ιστορίες ανθρώπων. Ακούσαμε εξομολογήσεις, αυθόρμητα ξεσπάσματα, κομπιασμένες φωνές, ευχές, προσωπικές δεσμεύσεις.

Η δικιά μας Παναγιώτα
Πρώτη βράβευση στην κατηγορία "Κοινωνία" έγινε στην συμπατριώτισσά μας, Παναγιώτα (Νότα) Τακτικού, που ήταν καθηλωτική όσο και συγκινητική όταν μας προέτρεψε να  "Τολμήσουμε να ζήσουμε τη ζωή μας". Η ίδια τόλμησε: Είχε προοπτικές για άλλη καριέρα μέσα από τις σπουδές της στο Χάρβαρντ. Αλλά προτίμησε να μείνει στο τόπο μας που αγαπά και να αναπτύξει την οικογενειακή επιχείρηση εκεί στο "Μυλο" Τριποτάμων και τα έχει καταφέρει περίφημα και αξιοθαύμαστου.
Ποια είναι η Παναγιώτα
Η Παναγιώτα Τακτικού σπούδασε Κλασική Φιλολογία και έχει master με ειδίκευση στο Αρχαίο Θέατρο. Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα και έλαβε πολλές διακρίσεις, με σημαντικότερη υποτροφία από το Center for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Harvard. Παρά τις ευκαιρίες για μόνιμη εγκατάσταση και εργασία στις ΗΠΑ αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της, στην Αρχαία Ψωφίδα, στα όρια των σημερινών χωριών Τριπόταμα Καλαβρύτων και Αστράς Ηλείας, και να αναλάβει την διεύθυνση των εκτροφείων πέστροφας Ερυμάνθου και του εστιατορίου «Ο ΜΥΛΟΣ» που στεγάζεται στον από Τουρκοκρατίας λιθόκτιστο νερόμυλο των
προγόνων της, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης. Παράλληλα, συνδυάζοντας γνώσεις του παρελθόντος, της ιστορίας και της παράδοσης διοργανώνει project λαογραφίας στον παλιό νερόμυλο, περιπάτους στην φύση και στον αρχαιολογικό χώρο της Ψωφίδος. Όραμά της είναι η εξέλιξη της ιχθυοτροφικής μονάδας και η εκτροφή οξύρρυγχου, καθώς και η ανάδειξη της επιχείρησής της σε διεθνή γαστρονομικό προορισμό. Ευελπιστεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους νέους να επιστρέψουν στην πατρώα γη, ν’ ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και άλλες δραστηριότητες στην φύση και να αποκτήσει ξανά η επαρχία ζωή.



Η ίδια αμέσως μετά την βράβευσή της δήλωσε: 

Το κύμα αγάπης και συμπαράστασής σας έχει πλημμυρίσει την ψυχή μου με πλήθος συναισθημάτων. Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένη με την υποστήριξή σας και που με αναδείξατε ως το ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018 για την κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά την ιστορική εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  για την ιδιαίτερη αυτή τιμή, το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και τον κ. Νίκος Κυριαζής που στήριξε την υποψηφιότητά μου και ανέδειξε την προσωπική μου ιστορία και προπαντός όλους εσάς, που τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, με υποστηρίξατε με την ηλεκτρονική σας ψήφο.
Επίσης, οφείλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους γονείς μου, Θεόδωρο και Κυριακή, και τα αδέρφια μου Ελευθερία (Eleutheria Takt) και Σπύρο (Spyros Tacticos), που είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στην ζωή μου.
Ευελπιστώ να αποτελέσω πηγή έμπνευσης και για άλλους να επιστρέψουν στην πατρώα γη, ν' ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και άλλες δραστηριότητες στην φύση και ν' αποκτήσει ξανά η επαρχία μας ζωή.
Εύχομαι ολόψυχα κάθε καλό με ΥΓΕΙΑ σε όλους και να θυμάστε το σύνθημα: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ!

Οι υπόλοιπες βραβεύσεις: 
Οι βραβεύσεις, το ξέρουμε όλοι πια, δεν είναι παρά μια αφορμή για να δοθεί βήμα σε πρόσωπα και ομάδες που πίστεψαν σε μια αξία και έδωσαν τον καλό εαυτό τους για να της δώσουν σάρκα και οστά.
Η φωταγώγηση προς την κατεύθυνση αυτών των αχαιών, όσων βραβεύτηκαν αλλά και όσων προτάθηκαν, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση, αλλά έχει χαρακτήρα κινητροδότησης. Ωστε να έχουμε και άλλες, και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Στην κοινωνία, στην εργασία, στον πολιτισμό, στην υγεία, την εκπαίδευση, την καινοτομία, τον αθλητισμό.
Κοινός παρονομαστής, φέτος ήταν η Πρόοδος. Στην αξία αυτή ήταν προσανατολισμένη η εκδήλωση για τη βράβευση των Προσώπων του 2018. Οι πρωταγωνιστές της χρονιάς κλήθηκαν να καταθέσουν σκέψεις στο άκουσμα της λέξης και της προτροπής.
Οπως είπαμε άλλωστε κατά την υποδοχή των καλεσμένων της εκδήλωσης στο Συνεδριακό, η ξεχωριστή δράση δεν είναι μόνο η απάντηση στην κρίση. Είναι η διαπίστωση ότι θα είχαμε αποφύγει την κρίση εάν οι προσανατολισμοί μας ήταν πιο ορθοί.
Φέτος είχαμε και την είδηση: Την πληροφορία ότι η «Πελοπόννησος», που είναι σταθερά ο διοργανωτής της διαδικασίας ανάδειξης και βράβευσης των Προσώπων της χρονιάς, συνέστησε το Ινστιτούτο «Πρόσωπα» που θα αναλάβει αφενός τη διοργάνωση στο εξής, αφετέρου θα προχωρήσει σε ειδικές εκδηλώσεις, στραμμένες στα ζητήματα της πόλης, με διαρκή στόχο τη σύμπραξη των προσώπων, των πυρήνων και των φορέων της πόλης και του νομού. Φέτος, όπως είπε ο εκδότης της «Π» Θεόδωρος Λουλούδης, προχωράμε το Ετος Πάτρας, με την ευκαιρία των Παράκτιων Αγώνων, αλλά και ειδικών επετείων με σημασία.
Τη βραδιά σκηνοθέτησε ο Μίλτος Νίκας.
Η ΠΡΩΤΗ Βράβευση ήταν... για τους Οπερα Χαοτίκ: Ανοιξαν το πρόγραμμα με το ύφος τους που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό τραγούδι και το μουσικό θέατρο και έκλεψαν την προτίμηση του κοινού.
ΒΡΑΒΕΙΟ πανελλήνιας εμβέλειας «εκτός συναγωνισμού», πήραν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Εκ μέρους της οργάνωσης, ο Απόστολος Βεΐζης μίλησε για τις τεράστιες μάχες που δίνουν οι Γιατροί, κόντρα όχι μόνο στη φύση των προβλημάτων που εθελοντικά αντιμετωπίζουν, αλλά και στη γραφειοκρατία ή και στη βία. Εχουν δράση στραμμένη σε δέκα εκατομμύρια ανθρώπους. Η βράβευση αυτή είπε «μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι μας».
➤Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Φεσσιάν, καταξιωμένος από τον ακτιβισμό του υπέρ των πολιτών που βιώνουν αποκλεισμό, δεσμεύθηκε ότι μέσα στο 2019 θα προσπαθήσει ώστε να προσφέρει περισσότερα.
➤Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ Νταβλούρος, ο γιατρός που έσωσε μια ανθρώπινη ζωή στον δρόμο, πέφτοντας πάνω σε πολίτη που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, απέσπασε μεγάλο χειροκρότημα αφιερώνοντας το βραβείο του στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και σε όλον τον υγειονομικό μηχανισμό που μάχεται υπό σκληρές συνθήκες για τον ασθενή και τον άνθρωπο.
➤ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού φώτισαν το Συνεδριακό με τη χαρά τους για την τιμή που τους έγινε και δεσμεύθηκαν ότι αυτό το βραβείο θα τους εμπνεύσει για να συνεχίσουν τη δράση τους με μεγαλύτερη δύναμη.
➤Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Καραθάνος, που κατηύθυνε την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης σε καλλιέργειες είπε ότι κίνητρό του ήταν ο τόπος του.
➤ΠΡΟΣΩΠΑ νέας εποχής, οι ομάδες Mindspace, που εξήγησαν ότι μέριμνά τους είναι να φέρνουν πιο κοντά τους φοιτητές μας προς τον κόσμο της αγοράς, και InterMediaKT, που κατέθεσαν έναν μικρό ύμνο στις δυνατότητες που θα δίνουν για την πόλη τα ανοιχτά μυαλά.
➤Η ΒΑΝΑ Μπεντεβή, που έκανε αγώνα για την ανάδειξη της Συμφωνίας της Βοστίτσας, ως καθοριστικού προεπαναστατικού γεγονότος, μίλησε τη σημασία της επιστροφής στις ρίζες
➤Η ΧΑΡΑ Παπαδάτου- Γιαννοπούλου που βραβεύτηκε για το «Πατρώ», συνέστησε να προχωρήσει η πόλη στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού της σχεδίου.
➤ΤΟ ΠΙΟ ηχηρό χειροκρότημα της βραδιάς, πήγε στον Παναγιώτη Γραμματσούλια, τον πολίτη που με πενιχρά μέσα δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ, έχοντας ο ίδιος πενθήσει γιο. Συγκλόνισε ακόμα περισσότερο η επιλογή του να μην πει σχεδόν τίποτα, πέρα από ευχές.
➤ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ και αυθόρμητη παρέλαβε το βραβείο της η Γεωργία Πετροπούλου, του Γαλλικού Ινστιτούτου.
➤ΓΛΥΚΙΑ αγάπη για την πόλη, κατέθεσε ο Σύλλογος των Ζαχαροπλαστών.
➤Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ Μαρία Γούτα, που άπλωσε φτερά σε διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα, είπε ότι χρειάζεται εμμονή και επιμονή η διάκριση.
➤ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ μπροστά για ό,τι αγαπάμε, μας είπε με ωραία αυτοπεποίθηση η μεγάλη παρέα της Κινηματογραφικής Λέσχης του Αιγίου, δίνοντάς μας και την ιδέα του τίτλου για το δισέλιδο.
➤ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΣ μεστός λόγος υπέρ της ασφαλούς οδήγησης, από έναν νέο οδηγό οχημάτων καρτ, τον Φώτη Θωμά.
➤Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ νότα ήρθε από την ελπιδοφόρα ομάδα των νέων Κ13 του ΝΟΠ, που πλημμύρισαν την αίθουσα χαμόγελο και άφησαν αισιόδοξη προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.