HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Αναλυτικά ο καιρός

Στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας μία νέα σοβαρή ατμοσφαιρική διαταραχή θα έχει σαν αποτέλεσμα την Παρασκευή να δώσει ...

Στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας μία νέα σοβαρή ατμοσφαιρική διαταραχή θα έχει σαν αποτέλεσμα την Παρασκευή να δώσει νέο γύρο σφοδρών βροχοπτώσεων σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Ενισχύονται σημαντικά οι νοτιάδες στο Αιγαίο σε θυελλώδη βαθμό διατηρώντας έτσι τις θερμοκρασίες σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα. 
Από τις πρώτες πρωινές ώρες το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάζει το Ιόνιο, ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου δίνοντας κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές ή και πολύ ισχυρές βροχές και τοπικές χαλαζοπτώσεις ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές.
Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη. Από το απόγευμα και μετέπειτα τα έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα αν και θα συνεχιστούν οι έντονες βροχές, τα φαινόμενα θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικά: Ήπειρος >900μ., δυτική Μακεδονία >600-700μ.). 

Ευνοείται η έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική όπου θα επηρεάσει περισσότερο τη δυτική - νότια και ανατολική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις διευθύνσεις στο Ιόνιο που σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ένταση να φτάνει τα 5-6bf. ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 8-9 και τοπικά τα 10bf. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 



Στην Αττική την Παρασκευή περιμένουμε σοβαρή κακοκαιρία από την αρχή της ημέρας με βροχές που κατά περιόδους θα είναι αρκετά έως πολύ έντονες χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης καταιγίδας και χαλαζόπτωσης στα νοτιότερα τμήματα του νομού. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες ενώ το βράδυ θα πάρουν πιο τοπικό χαρακτήρα και θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά δίνοντας διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις πολύ ενισχυμένοι το πρώτο μισό της ημέρας στα 7-8 και τοπικά 9bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα έντονες ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: Μeteoclub 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Παρ, 25 Ιαν 
Βροχή και πιθανή καταιγίδα το πρωί,  βροχή ή χιονόνερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ασθενές χιονόνερο ή χιόνι αργά τη νύχτα.oC / oC  με 9 km/h
Σαβ, 26 Ιαν 
Συννεφιά το πρωί,  συννεφιά με ασθενή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συννεφιά τη νύχτα.oC / -2 oC  με 9 km/h
Κυρ, 27 Ιαν 
Συννεφιά.oC / oC  με 7 km/h
Δευ, 28 Ιαν 
Συννεφιά το πρωί, ασθενής βροχή για το υπόλοιπο της ημέρας.oC / -1 oC  με 12 km/h
Τρι, 29 Ιαν 
Βροχή κατά περιόδους.oC / oC  με 10 km/h
Τετ, 30 Ιαν 
Συννεφιά το πρωί,  πιθανή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιθανή βροχή ή χιονόνερο αργά τη νύχτα.oC / -2 oC  με 8 km/h
Πεμ, 31 Ιαν 
Χιονόνερο ή χιόνι το πρωί,  βροχή ή χιονόνερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιθανό χιονόνερο ή χιόνι τη νύχτα.oC / oC  με 11 km/h

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.