Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα κακοκαιρία για τις επόμενες 48 ώρες

Μετά τη «Σοφία» και τον «Τηλέμαχο», ένα ακόμα κύμα κακοκαιρίας έρχεται να πλήξει την Ελλάδα από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, αυτήν τη φορά ...

Μετά τη «Σοφία» και τον «Τηλέμαχο», ένα ακόμα κύμα κακοκαιρίας έρχεται να πλήξει την Ελλάδα από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, αυτήν τη φορά με την ονομασία «Υπατία».
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και οι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα βροχές θα πέσουν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα φτάσουν από το μεσημέρι τα 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι και χιόνια στην Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες.

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Τετ, 9 Ιαν
Ισχυρή χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά αργά το πρωί. Ισχυρή βροχή τη νύχτα. 2 oC / -4 oC με 15 km/h

Πεμ, 10 Ιαν
Βροχή ή χιονόνερο το πρωί, ισχυρό χιονόνερο ή χιόνι για το υπόλοιπο της ημέρας. Ισχυροί άνεμοι, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. 2 oC / 0 oC με 28 km/h

Παρ, 11 Ιαν
Ισχυρή χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συννεφιά τη νύχτα. 0 oC / -4 oC με 9 km/h

Σαβ, 12 Ιαν
Αυξημένη συννεφιά. 0 oC / -5 oC με 9 km/h

Κυρ, 13 Ιαν
Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά αργά τη νύχτα. 1 oC / -8 oC με 7 km/h

Δευ, 14 Ιαν
Συννεφιά το πρωί, συννεφιά με ασθενή βροχή ή χιονόνερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χιονόνερο ή χιόνι αργά τη νύχτα. 2 oC / -4 oC με 10 km/h

Τρι, 15 Ιαν
Ισχυρή βροχή ή χιονόνερο νωρίς το πρωί, χιονοπτώσεις αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ. 1 oC / -6 oC με 12 km/h

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.