HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τι θα πει ο Τσίπρας από Καλάβρυτα - Το Πρόγραμμα που θα ακολουθήσει

Με έκτακτη απόφαση και πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, το μεσημέρι της Δ...

Με έκτακτη απόφαση και πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, το μεσημέρι της Δευτερας από τα Καλάβρυτα ανακοινώνεται δέσμη μέτρων για την στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων.
Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS θα βρίσκεται στα Καλάβρυτα στις 13:30. Η υποδοχή θα γίνει στο Δημαρχείο όπου θα συνατηθεί με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. 
Στις 14:15 έχει  προγραμματιστεί σύσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων όπου ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΑΑΤ θα συζητήσουν με τη διοίκηση και μέλη και θα γίνουν οι ανακοινώσεις. 
Τι θα ανακοινώσει:
Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν άμεση πληρωμή κρατικών ενισχύσεων, με προταιρεότητα ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές. Ενα ποσό της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, θα δοθεί στους κτηνοτρόφους προκειμένου να υποστηριχθεί ο κλάδος που -λόγω των μειωμένων διεθνών τιμών και των αθέμιτο ανταγωνισμό στο γάλα- βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Η ενίσχυση θα δίνεται με βάση τον αριθμό των ζώων, μετά από αίτημα του κλάδου. 
Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί και η δυνατότητα λήψης μικροδανείων, έως 25.000 ευρώ,  για προγράμματα εκσυγχρονισμού κτηνοτροφικών και γεωργικών εγκαταστάσεων. 
Στις 15:30 θα γίνει συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Δήμαρχο Γ. Λαρουρά και θα ακολουθήσει γεύμα.      
⏩Η συσκεψη στον ΑΓΣ Καλαβρυτων με τις ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των Κτηνοτρόφων και την Εκτακτη Εθνικη Ενισχυση, θα μεταδιδεται ζωντανα απο την ΕΡΤ.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS o Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει: 
➤τα μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου,
➤τα μέτρα την ανάταξη του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα,
➤την έκτακτη εθνική ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους σε ορεινούς δήμους και
➤το νέος νόμος με ελέγχους και κυρώσεις για τις λαθραίες εισαγωγές γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.