HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρ. Παυλόπουλος: Ιερό θυσιαστήριο τα Καλάβρυτα - (ΦΩΤΟ από το επίσημο γεύμα)

«Οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής, είναι νομ...

«Οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής, είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Καλαβρύτων μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από την ναζιστική θηριωδία.
Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος ως προς τις αποζημιώσεις, «οι σχετικές απαιτήσεις αφενός δεν έχουν παραγραφεί και αφετέρου, βρίσκουν στέρεο έρεισμα σε συγκεκριμένες διατάξεις του διεθνούς δικαίου, ιδίως σε διατάξεις της Δ΄ Σύμβασης της Χάγης του 1907». Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθύμισε τη δέσμευση που έλαβε πριν τρία χρόνια κατά το πρώτο προσκύνημά του στον μαρτυρικό τόπο, των Καλαβρύτων. «Οι μνήμες που αναβλύζουν από το ιερό θυσιαστήριο των Καλαβρύτων μου στέλνουν, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, το πραγματικό μήνυμα του μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων: Μου επιβάλλουν το αυτονόητο, κατά την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, εθνικό χρέος, να μην υποστείλω την σημαία της δικαίωσης των σεπτών θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, εκπέμποντας και υπηρετώντας, το διπλό μήνυμα: Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.