HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ωριμότητα για το έργο «Παράκαμψη Κερνίτσας της Πούντας - Καλαβρύτων»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 την οριστική εξασφάλιση της χρηματοδό...

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 την οριστική εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον ριζικό εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. 

Παράλληλα, ανήγγειλε ότι η Περιφέρεια δρομολογεί μελέτη για τον εκσυγχρονισμό της σύνδεσης της περιοχής Καλαβρύτων –μέσω Πούντας –με την Ολυμπία Οδό. 

Για την αναβάθμιση του οδικού άξονα 
Ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε και την υποβολή για χρηματοδότηση μελέτης που αφορά τον συνδετήριο άξονα της Ολυμπίας Οδού με τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό, με στόχο να επιτευχθεί ωριμότητα για το έργο «Αναβάθμιση και βελτίωση κατά τμήματα της οδού Πούντας –Καλάβρυτα – Παράκαμψη Κερνίτσας» να υλοποιηθεί με την ένταξή του στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027. Μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει οικονομικά και κοινωνικά την ευρύτερη περιοχή Αιγιάλειας – Καλαβρύτων, ενώ με την παράκαμψη της Κερνίτσας ενισχύεται η οδική ασφάλεια. 
Ιδιαίτερη έμφαση στην παράκαμψη Κερνίτσας που δρομολογείται έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Σπύρος Καπράλος, επισημαίνοντας ότι βελτιώνεται περαιτέρω η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις που σηματοδοτούν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. 

Να σημειωθεί ότι έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Αφορούν κυρίως το οδικό δίκτυο κι έχουν στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή των Καλαβρύτων, αλλά και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Συντήρηση Οδικού άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, τα «Έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα» προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, το έργο συντήρησης επαρχιακού οδικού δικτύου στο Δήμο Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, τη συντήρηση επαρχιακών οδών Δήμου Καλαβρύτων, Ετών 2019 – 2020 προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, το έργο Αίγιο – Φτέρη – Καλάβρυτα, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και το έργο Σπεπαστό – Κερπινή - Πλατανιώτισσα, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ και οι αποκαταστάσεις στην Ε.Ο Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111). 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.