HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ - (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν σήμερα στην Κλειτορία οι μαθητές των σχολείων της Κλειτορίας, όλων των βαθμίδων στην εκδήλωση - Μνημόσηνο γι...

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν σήμερα στην Κλειτορία οι μαθητές των σχολείων της Κλειτορίας, όλων των βαθμίδων στην εκδήλωση - Μνημόσηνο για τα 75 χρόνια από το Ολοκαυτωμα της Κλειτορίας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για τα μαρτυρικά χωριά.
Κορύφωση το θεατρικό δρώμενο με τίτλο : «Μη Λησμονάτε τους Γενναίους», σε σκηνοθεσία της Διευθύντριας του Γυμνασίου κας Φωτεινής Δημακοπούλου.
Το «Μη λησμονάτε τους γενναίους» αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Με στίχους από παραδοσιακά δημοτικά μοιρολόγια και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες μετέτρεψαν υπό τους ήχους της φλογέρας ,την οδύνη και τον πόνο που προκάλεσε ο ναζισμός, σε ορμή, μαχητικότητα, φωνή διεκδίκησης για έναν καλύτερο κόσμο, προκαλώντας συγκίνηση και ρίγος.
Ο Διευθυντής του Δημοτικού κος Σίμος Λαμπρόπουλος, η Διευθύντρια του Γυμνασίου κα Φωτεινή Δημακοπούλου, η Διευθύντρια του Λυκείου και Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας κα Βασιλική Παπουτσή φρόντισαν την προετοιμασία των μαθητών και τους καθοδήγησαν στην παρουσίαση του δρώμενου, αποδεικνύοντας ότι μόνο οι συλλογικές προσπάθειες αποτρέπουν τη λήθη της ιστορίας και εξασφαλίζουν το κοινό όραμα για το μέλλον»…
Στην εκδληλωση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ.Γιώργος Λαζουράς, ο βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ κ Ανδρέας Ριζούλης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ Δημήτρη Κοντογιάννη, ο  Αντιδήμαρχος Κλειτορίας  κ.Βασίλη Καρράς, ο  Αντιδήμαρχος, κ Δημήτριος Χουλιάρας, η Αντιδήμαρχος κ. Χαρά Γεωργακοπούλουη σύμβουλος Δημάρχου κα Χρύσα Παπαδάτου, βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων, οι  δημοτικοί σύμβουλοι, κ Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος, κ.  Αντριάνα Πετζιά, ο Πρόεδρος των Σπηλαίων Λιμνών, ο Πρόεδρος τοπικού κ Δημήτρης Μετζέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ.Χαρίλαος Ερμείδης, η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας κ. Βάσω Παπουτσή και Διευθύντρια του Λυκείου Κλειτορίας, η Διευθύντρια Γυμνασίου Κλειτορίας κ. Φωτεινή Δημακοπούλου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας κ Συμεών Λαμπρόπουλος, η κ.  Μπαρλογιάννη – Λερά Πέπη με το Νηπιαγωγείο Κλειτορίας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κλειτορίας κ Αντρέας Παναγάκης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Καλαβρύτων, κ Νίκος Τσάμης και ο εκδότης της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" και του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, Νίκος Κυριαζής


Ομιλία εκφώνησε η Διευθύντρια του Λυκέιου Κλειτορίας κ. Παπυτσή που αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα Μαζέικα τον Δεκέμβρη του 43.
Χαιρετισμό απήθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, που εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδιά και τους συντελεστές για αυτήν την μοναδική εκδήλωση που παρουσίασαν και τους υποσχέθηκε μια καινούργια μικροφωνική εγκατάσταση για τις εκδηλώσεις τους.
Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ριζούλης στον χαιρετισμό του, τόνισε οτι το μήνυμα της ημέρας είναι μια δυνατή φωνή ενάντια στον φασισμό. 

Στεφάνια κατέθεσαν:
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κος Ριζούλης Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Κλειτορίας κος Μεντζέλος Δημήτριος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας κος Παναγάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, κος Ερμείδης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Κλειτορίας κα Μυλωνά,η Αντιπρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας κα Μηλιτσοπούλου Ελένη, μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Κλειτορίας.











Ποιήματα απήγγειλαν οι μαθητές του ηπιαγωγείου Ζουρνά Παναγιώτη, Σπηλιοπούλου Όλγα, Καρεμάνη Μελίνα,Γκιονπαλάι Αντουέλ. Από το Δημοτικό οι μαθήτριες: Σπηλιοπούλου Μαρία, Μιχαλοπούλου Ιωάννα, Μαντά Σταυρίνα, Λυκοθανάση Γεωργία, Παπαγιαννακοπούλου Χριστίνα.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.