HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βιωματικό μνημόσυνο από τους μαθητές του Δημοτικού Καλαβρύτων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χθες, παραμονή της 13ης Δεκεμβρίου, 75 χρόνια μετά από την φρικτή εκείνη ημέρα που ξημέρωσε στα Καλάβρυτα, με ένα μοναδικό, όσο και αξιέ...

Χθες, παραμονή της 13ης Δεκεμβρίου, 75 χρόνια μετά από την φρικτή εκείνη ημέρα που ξημέρωσε στα Καλάβρυτα, με ένα μοναδικό, όσο και αξιέπαινο τρόπο, σύσσωμοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, βάδισαν στα ίδια χνάρια, άγγιξαν το ίδιο χώμα, ένιωσαν το ίδιο ομιχλώδες τοπίο και άκουσαν την ιστορία των προγόνων τους σε μια άκρως βιωματική εμπειρία.
Συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, ανέβηκαν με τα πόδια, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεσθέντες Καλαβρυτινοί, με το ομιχλώδες τοπίο να είναι ακριβώς όπως εκείνη την ημέρα. Έφτασαν στο μνημείο και εκεί άκουσαν την τραγική ιστορία με, ομολογουμένως εξαιρετική παρουσίαση, από τον Πρόεδρο του Κέντρου παιδιού νεολαίας και άθλησης κ. Ευθύμιο Τζόβολο. 
Ακολούθησαν λίγα λόγια από το βοηθό Δημάρχου κ. Μαγκαφά και την Διευθύντρια του σχολείου κ. Τσουρούτη και τα παιδιά επέστρεψαν στην πλατεία των Καλαβρύτων όπου πήραν μέρος στον συμβολικό αγώνα δρόμου.  
Το εντυπωσιακό ήταν ο σεβασμός και η απόλυτη ησυχία των παιδιών και το συγκινητικό, η μικρή, συμβολική αναπαράσταση του γλυπτού με την καλαβρυτινή μάνα, να σέρνει τον νεκρό άντρας της και δίπλα της τα παιδιά της, που έκαναν οι μικροι μαθητές.
Θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους και στο Κέντρο παιδιού νεολαίας και άθλησης του Δήμου. Ηταν ένα πραγματικό μνημόσυνο  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.