Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας εορτάζει τα ονομαστήριά του

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία τελεί την ιερά μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, ο οποίος, ως Αρχιεπίσκοπος του σημ...

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία τελεί την ιερά μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, ο οποίος, ως Αρχιεπίσκοπος του σημερινού Μιλάνου, υπήρξε ηρωική μορφή των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού. Έζησε το δεύτερο ήμισυ του 4ου αιώνα, εκοιμήθη δε το 397μ.Χ. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια ο σεπτός Ποιμενάρχης επιθυμεί να εορτάσει τα ονομαστήριά του.

Προκειμένου να παράσχει τη δυνατότητα συμμετοχής του ποιμνίου και για λόγους καθαρώς πρακτικούς, η εορτή του Μητροπολίτου, μετατιθεμένη, θα εορτασθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Η αναίμακτη Μυσταγωγία θα προσφερθεί στον Καθεδρικό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου. Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής: Όρθρος: 07.00΄, Καταβασίες: 07.30΄, Ευλογημένη 08.15΄, Απόλυση: Περί ώρα 10.30΄.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης θα δεχθεί επισκέψεις στην Αίθουσα Τελετών του Επισκοπείου. Παρακαλούνται όμως οι επιθυμούντες να του ευχηθούν, να σημειώσουν ότι οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 11.00΄π.μ. έως και τη 1.00΄μ.μ. και μόνο.

Το απόγευμα επισκέψεις δεν θα γίνουν δεκτές, καθώς θα πραγματοποιηθεί εορταστική μουσική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείου Αιγίου) και περί ώρα 6.30΄μ.μ. με τη συμμετοχή της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και της χορωδίας Αιγίου 1933. ΄΄Καλείται ο Ιερός Κλήρος και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να τιμήσουν με την παρουσία τους το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.