Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απόστολος Κατσιφάρας: Ξεκινάμε την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου»

Με τη φράση «Σήμερα ξεκινάμε…» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης για την αξιοποίηση το...

Με τη φράση «Σήμερα ξεκινάμε…» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασιακού συγκροτήματος Λαδόπουλου, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
«Πρόκειται για μια κρίσιμη συνάντηση που θα κρίνει τα επόμενα βήματα για μια από τις πιο εμβληματικές παρεμβάσεις στην Ελλάδα» τόνισε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης, κι ενημέρωσε  τον τεχνικό σύμβουλο του εγχειρήματος για την ετοιμότητα και το βαθμό προετοιμασίας που υπάρχει, αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων. 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και πέτυχαν τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ώστε να γίνει το όραμα, πραγματικότητα.  
«Πιστεύουμε ότι στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου θα υλοποιήσουμε μια παρέμβαση που θα καθορίσει το μέλλον της πόλης. Αυτό,  για τους δύο θεσμούς είναι η μεγαλύτερη πρόκληση ευθύνης» πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας.  
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν βιομηχανικό χώρο με ιδιαίτερη σημασία για την Πάτρα, ο οποίος εδώ και 27 χρόνια παραμένει αναξιοποίητος. «Ήρθε η ώρα να του δώσουμε ζωή. Το έχει ανάγκη ο τόπος» τόνισε. 
Στην αποστολή που αναλαμβάνει ο τεχνικός σύμβουλος, αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου. «Συζητάμε για μια μεγάλη επένδυση βιώσιμη στο μέλλον με χρήσεις που εξυπηρετούν πολίτες και την  ανάπτυξη της περιοχής. Περιμένουμε μια προκαταρκτική μελέτη με τις εναλλακτικές χρήσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο συγκρότημα, προκειμένου να δούμε ποιες από αυτές μπορούν να χρηματοδοτηθούν και μέσω της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Πάτρας» ανέφερε. 
Από την πλευρά του τεχνικού συμβούλου SALSO, η εκπρόσωπος της εταιρίας Πελαγία Τσεκούρα τόνισε ότι ήδη υπάρχουν οι πρώτες σκέψεις για τη συνύπαρξη δράσεων κοινής ωφέλειας, διοίκησης, ίσως και εμπορικές – εκθεσιακές, ώστε το εγχείρημα να είναι αυτοχρηματοδότούμενο και μετέφερε την εκτίμηση ότι οι εναλλακτικές προτάσεις θα κατατεθούν εντός του συμβατικού χρόνου των τεσσάρων μηνών. 
Τα επόμενα βήματα
Μετά το πέρας της τεχνικής συνάντησης, ακολούθησε αυτοψία στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου, στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι του τεχνικού συμβούλου αποκόμισαν μια πρώτη εικόνα από τις εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια, συλλέγοντας τα δεδομένα, τις ανάγκες της πόλης και με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν ήδη δοθεί από το Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνουν τα εναλλακτικά σχέδια, πιθανές πηγές χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα. Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν αντιστοίχως από τους φορείς και αφού διαμορφωθεί  το οριστικό  μαστερ πλαν για το Λαδόπουλο, θα ακολουθήσει η εκπόνηση  μελέτης  σκοπιμότητας – βιωσιμότητας που απαιτείται για να ενταχθεί το έργο στα ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα. 
Ποιοι συμμετείχαν 
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστος Κορδάς, η Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, εκ μέρους της Ομάδας Έργου ΠΔΕ για την αξιοποίηση του Λαδόπουλου ο ειδικός συνεργάτης ΠΔΕ Βαγγέλης Καραχάλιος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, του Δήμου Πατρέων, εκπρόσωποι του τεχνικού συμβούλου και συγκεκριμένα των εταιριών SALSO και DEDA + ARCHITECTS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.