HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βαρύτατες ποινές στη σκληρή συµµορία που δρούσε στα Καλαβρυτοχώρια

Με βαρύτατες ποινές, οδηγούνται στις φυλακές, οι δυο κατηγορούμενοι για συµµετοχή στη σκληρή συµµορία που διέπραττε ληστείες το καλοκαίρι...

Με βαρύτατες ποινές, οδηγούνται στις φυλακές, οι δυο κατηγορούμενοι για συµµετοχή στη σκληρή συµµορία που διέπραττε ληστείες το καλοκαίρι του 2013 στα Καλαβρυτοχώρια και σε άλλες περιοχές της χώρας, µε θύµατα κυρίως ηλικιωµένα άτοµα. Το Πενταµελές Εφετείο Πατρών ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 12/11/18, την απόφασή του, επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 53 ετών και δύο µηνών στον πρώτο εκ των κατηγορουµένων, για απλή συνέργεια σε 10 ληστείες, συµµετοχή σε συµµορία, προµήθεια και κατοχή όπλων και πυροµαχικών. Στον δεύτερο κατηγορούµενο, το δικαστήριο επεφύλασσε ποινή κάθειρξης 18 ετών για απλή συνέργεια σε δύο ληστείες και συµµετοχή σε συµµορία, ενώ ο τρίτος εκ των κατηγορουµένων, ένοιωσε µεγάλη ανακούφιση, όταν άκουσε από το δικαστήριο ότι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης µόνο πέντε ετών, για απλή συµµετοχή σε συµµορία. Να σηµειωθεί ότι, πρωτόδικα και οι τρεις κατηγορούµενοι, είχαν καταδικαστεί σε δέκα φορές ισόβια δεσµά, όσο δηλαδή και ο φερόµενος ως «αρχηγός» της συµµορίας, που έχει δικαστεί µε ξεχωριστή δικογραφία, αλλά για τις ίδιες υποθέσεις, καθώς είχε συλληφθεί πολύ αργότερα από τους συνεργούς του. Καθοριστικός παράγοντας στην σηµαντική µετατροπή των αρχικών ποινών, ήταν το γεγονός ότι το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για αποσύνδεση των θανάτων δύο ηλικιωµένων θυµάτων της συµµορίας. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο θάνατός τους, επήλθε πολύ αργότερα και δεν συνδέονταν µε τις επίδικες πράξεις. Επίσης, οι ληστείες χαρατηρίστηκαν ως απλής και όχι σκληρής µορφής, ενώ ένας εκ των κατηγορουµένων, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της συµµετοχής του σε αυτές. Σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, οι δράστες επέλεγαν κυρίως αποµακρυσµένες κατοικίες, ή σπίτια όπου διέµεναν ηλικιωµένα άτοµα και προέβαιναν στις πράξεις τους νυχτερινές ώρες, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα. Σε πολλές περιπτώσεις τα µέλη της εγκληµατικής οργάνωσης προξενούσαν σωµατικές βλάβες στους παθόντες ακόµη και µε εργαλεία (αιχµηρά αντικείµενα κ.λπ.) και τους ασκούσαν βία, για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τα χρήµατα. Ο πρώτος εκ των κατηγορουµένων, είχε συλληφθεί στα Εξαµίλια Κορινθίας, και σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των δραστών, στην ίδια περιοχή, οι αστυνοµικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν: τρία πιστόλια, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισµένα µε φυσίγγια στους γεµιστήρες, 174 φυσίγγια πιστολιών και πολεµικών τυφεκίων, έξι κινητά τηλέφωνα, πληθώρα καρτών κινητών τηλεφώνων (sim).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.