HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν από τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Superleague, καθώς σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος ...

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Superleague, καθώς σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις λίγες αλλά καλές ευκαιρίες τους στο ματς. Έχασαν έτσι την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και την κορυφή του πρωταθλήματος.

Σε ένα μοιρασμένο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός «απείλησε» περισσότερο την εστία του Μπάρκα και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά οι νεαροί ποδοσφαιριστές του «κλώτσησαν» μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και να βάλουν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ, μπροστά στους περίπου 30.000 οπαδούς τους.

Αγνώριστη η ΑΕΚ, σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα, δημιούργησε ελάχιστε ευκαιρίες, με τον Λιβάγια να μην μπορεί να νικήσει το Διούδη στη σημαντικότερη εξ αυτών, στο 61ο λεπτό του αγώνα.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή στα πρώτα 15 λεπτά, είχαν μία καλή φάση με τον Γιόχανσον στο 4΄ (σουτ άουτ από καλή θέση στην περιοχή) και σε γενικές γραμμές η επιλογή του Δώνη να μην παίξει με 2 επιθετικούς, όπως έκανε στην Τούμπα (Καμπετσής, Μακέντα), αλλά με μοναδικό προωθημένο τον Ιταλό και τρία σέντερ μπακ, απέδωσε σαφώς καλύτερα από ότι εναντίον του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 31΄ με την κλασική ευκαιρία του Μακέντα (απέκρουσε ο Μπάρκας το σουτ του Ιταλού από το σημείο του πέναλτι), ενώ δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει με τον Πόνσε, που έκλεψε τη μπάλα από τον Μαυρομμάτη έξω από την περιοχή, αλλά η πάσα του προς τον εντελώς αμαρκάριστο Λιβάγια ήταν κακή.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο β΄ μέρος κι έδειχνε να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τον Παναθηναϊκό. Στο καλό πρώτο 20λεπτο που έκανε η Ένωση είχε το το δυνατό σουτ του Λιβάγια που απομάκρυνε ο Διούδης στο 61΄, ενώ στο 64΄ ο Μάνταλος με εξαιρετικό φάουλ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω.

Μετά το 65΄ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο 66΄ έχασε την δεύτερη κλασική του ευκαιρία στο ντέρμπι. Ο Μπουζούκης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή με όλο το τέρμα μπροστά του, αλλά επιχείρησε να νικήσει τον Μπάρκα με το «κακό» του πόδι (δεξί). Η μπάλα «άγγιξε» το δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Οι διορθωτικές κινήσεις του Γιώργου Δώνη (Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης) αποκατέστησαν την ισορροπία που έμοιαζε να... διαταράσσεται προς τη μεριά της ΑΕΚ.

Όσο περνούσε η ώρα οι δύο μονομάχοι πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους κι αν κάποια ομάδα σκόραρε αυτή θα ήταν η νικήτρια.

Η... μπίλια, όμως, «έκατσε στο μηδέν» κι έτσι διατηρήθηκε η απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις Δώνη-Ουζουνίδη. Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες προπονητές έχουν τεθεί αντιμέτωποι 10 φορές κι έχουν από τρεις νίκες με τέρματα 10-10.

Παράλληλα, όμως, διατηρήθηκε το αήττητο του Παναθηναϊκού που ως γηπεδούχος δεν έχει χάσει από την ΑΕΚ σε ματς πρωταθλήματος τα τελευταία 12 χρόνια (23/10/2006 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διουδής, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (62’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (84’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (62’ Κάτσε), Μακέντα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81’ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Μπογέ (72’ Γκάλο), Λιβάγια, Πόνσε (78’ Κλωναρίδης).
sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.