Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο Γ. Βασιλειάδης παρουσίασε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Το υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νομοσχέδιο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. ...

Το υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νομοσχέδιο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
Ο κυβερνητικός παράγοντας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που επίκεινται στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, στα γεγονότα βίας εντός των αγωνιστικών χώρων, ενώ επισήμανε ότι «ο νόμος θα κριθεί στην πράξη, στόχος μας είναι να υπάρχει αποτέλεσμα.»
«Ο νέος αθλητικός νόμος έρχεται για να λύσει διάφορα ζητήματα στον αθλητισμό και να βάλει τάξη σε θέματα που ταλανίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Θέματα που δημιουργούν ανισότητες και έλλειμμα ελέγχου.
Σκοπός είναι να αναδειχθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες μέσα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και μέσα σε ένα αναρρύθμιστο περιβάλλον να περάσουμε στην επόμενη μέρα, βάσει των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.
Όχι να ακούγεται όμορφο στα αυτιά, αλλά να έχει αποτέλεσμα. Σκοπός του νόμου είναι να μην ακούγεται στα αυτιά όμορφο, αλλά να παράγει αποτέλεσμα», τόνισε στον πρόλογό του ο Γιώργος Βασιλειάδης κι εν συνεχεία αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν.
Για την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού: «Στόχος είναι να έχει μια Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία την σωστή μορφή, ώστε να συμμετέχει σε κατηγορίες. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν σκοπό να ρυθμίσουν ένα γκρίζο περιβάλλον.
Το πλαίσιο που υπήρχε, είδαμε στην πράξη ότι δεν μπορούσε να δουλέψει. Είναι όλοι εξαιρετικοί επιστήμονες, αλλά το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν τους έδινε τα εργαλεία να δουλέψουν.
Η επιτροπή θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες, χωρίς φορολογικά ή τραπεζικά απόρρητα. Υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα δεδομένα και τις αποφάσεις, έλεγχος σε κάθε στάδιο, προέλευσης των χρημάτων, η δυνατότητα επιβολής προστίμων με τη νέα δομή.
Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια νέα εποχή ουσιαστικού ελέγχου, λειτουργίας και λόγου ύπαρξης αυτής της επιτροπής. Έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ από την απουσία ελέγχου. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως η Επιτροπή δεν ελέγχει πλημμελώς λόγω δικής της ευθύνης, αλλά λείπουν τα εργαλεία».
Για το πρόστιμο των ΠΑΕ και αν το κράτος θα αποβάλλει ομάδες: «Από το πρωτάθλημα δεν σε βγάζει ο νόμος, αλλά η διοργανώτρια αρχή. Η άδεια από την ΕΑΑ είναι προαπαιτούμενο.
Εάν η διοργανώτρια αρχή δεν το λάβει υπόψη, τότε επιβάλλεται πρόστιμο υψηλότατο, που ουσιαστικά είναι απαγόρευση συμμετοχής, διότι συνιστά οικονομική καταστροφή.
Το πρόστιμο ανέρχεται από 100.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ ανά αγώνα. Δηλαδή αν πάρουμε το μικρότερο πρόστιμο η κάθε ομάδα θα πρέπει να πληρώσει 3 εκατ. ευρώ.
Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλήθος κυρώσεων και στο τέλος να μην μπορεί κανείς να επιβάλλει καμία τιμωρία. Αν δεν είναι σύννομη μια ΠΑΕ, θα παίζει, αλλά θα πληρώνει».
Για τους προπονητές: «Πρώτη φορά εισάγεται το μητρώο των προπονητών και εκπαιδευτών, ώστε κάθε Έλληνας πολίτης, αθλητής ή αθλούμενος να γνωρίζει ποιος θα τον προπονήσει.
Υπάρχει σαφής κατηγοριοποίηση με τρεις κατηγορίες. Η χαμηλότερη κατηγορία αφορά τους αποφοίτους των ΙΕΚ, η δεύτερη αποφοίτους ΙΕΚ με συγκεκριμένη περίοδο επαγγελματικής εμπειρίας και παρακολούθησης των μαθημάτων των ΣΕΦΑΑ.
Η πρώτη κατηγορία αφορά τους απόφοιτους. Ανάλογα με την εμπειρία και την προϋπηρεσία ένας προπονητής θα μπορεί να ανεβαίνει κλίμακα. Για πρώτη φορά ένας σπουδαστής που τελειώνει θα γνωρίζει που θα μπορέσει να εργαστεί.

Για τους απόφοιτους που έχουν πάρει ήδη πτυχίο, θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο της ΕΠΟ και θα πάρουν πτυχίο UEFA B.
Το τελικό αποτέλεσμα μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε πετύχει αρκετά πράγματα και το κυριότερο σταματάμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Χωρίς να ξέρεις ποιος είναι αυτός που σε προπονεί.

Δημιουργούμε ένα πλαίσιο διαύγειας και κατοχύρωσης επαγγελματικής αποκαταστάσης. Θα υπάρχουν σαφείς κυρώσεις για όσους ασκούν το επάγγελμα του προπονητή παράνομα».

Για τα γυμναστήρια: «Προχωράμε σε εξορθολογισμό των κτιριακών προαπαιτουμένων των γυμναστηρίων. Το 80% λειτουργεί χωρίς άδεια, πλέον θα υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο.

Ο επιστημονικός τους υπεύθυνος θα πρέπει να είναι απόφοιτος ΣΕΦΑΑ, για να τελειώσουμε με τα φαινόμενα ενοικιαζόμενων αδειών. Μπαίνει για πρώτη φορά η έννοια της δυναμικότητας των γυμναστηρίων».

Για τις ομοσπονδίες: «Ο έλεγχος των ομοσπονδιών περνάει στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Δεν θα ανεχθούμε ξανά διασπάθιση ούτε ενός ευρώ δημόσιου χρήματος, ούτε θα ξαναζήσουμε φαινόμενα των τελευταίων χρόνων. Διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των μειοψηφιών, δεν θα φιμώνονται, θα έχουν λόγο, δικαιώματα κι εκπροσώπηση.

Στις εκλογές θα υπάρχει είτε ενιαία λίστα, είτε ψηφοδέλτια, εάν υπάρχουν περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια, η δική μας πρόταση είναι το όριο να είναι στο 42% κι από κει και πάνω απλή αναλογική, αν και αυτό είναι ακόμα προς διαβούλευση. Ετσι κατοχυρώνεται το συνταγματικό δικαίωμα και το κεκτημένο».

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναφέρθηκε στις θητείες των ανθρώπων των ομοσπονδιών που έχουν θέση ισχύος (Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Ταμίας).

«Θα υπάρχουν πλαφόν στις θητείες. Θα μπορούν να είναι δύο διαδοχικές θητείες και 4 γενικότερα. Αυτό το μέτρο θα αφορά τους προέδρους, γενικούς γραμματείς και ταμίες που έχουν θέση ισχύος και μπαίνει η υπογραφή τους. Οχι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

Παράλληλα ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι θα υπάρχει ποσόστωση φύλλου 30% στο εκλεγμένο σώμα των ομοσπονδιών και ξεκαθάρισε ότι θα καταργηθεί η ψήφος κατ' αντιπροσώπου.

Για τους ταραξίες στα γήπεδα: «Με την άσκηση ποινικής δίωξης μπορεί ο εισαγγελέας να επιβάλει περιοριστικά μέτρα και όχι με την έκδοση της απόφασης. Δημιουργείται δικλείδα ασφαλείας για όσους θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο.

Αν κάποιος παραβεί τους όρους αυτούς υπάρχουν ποινικές κυρώσεις, όπως και για τους γονείς των ανηλίκων. Θεσπίζουμε ποινικές κυρώσεις για τους υπεύθυνους ασφαλείας των αγώνων, μέχρι και απαγόρευση άσκησης των καθηκόντων τους».

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι αλλάζει το καθεστώς στην ελληνική παραολυμπιακή επιτροπή και πλέον όλα τα μέλη στο ΔΣ θα είναι αιρετά, πλην του υπεύθυνου από τη ΓΓΑ και αυτού, που ορίζεται από τον αρμόδιο υφυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.