Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Εγώ και Εσύ.. Δυναμώνουμε μαζί» στο Δημοτικό σχολείο Καλαβρύτων

«Επικοινώνησα… Χαλάρωσα... Γέλασα... Εκτονώθηκα... Ένα σεμινάριο με χρήσιμες ιδέες για τους μαθητές στο σχολείο, Μου άρεσε γιατί γνώρισα ...

«Επικοινώνησα… Χαλάρωσα... Γέλασα... Εκτονώθηκα... Ένα σεμινάριο με χρήσιμες ιδέες για τους μαθητές στο σχολείο, Μου άρεσε γιατί γνώρισα καλύτερα και με ηρεμία τους συναδέλφους μου…», ήταν μερικές από τις σκέψεις και τα συναισθήματα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου στο Δημοτικό σχολείο Καλαβρύτων. 
17 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων καθώς και από το Νηπιαγωγείο Σκεπαστού, συμμετείχαν στον εθελοντικό τους χρόνο, στο βιωματικό εργαστήρι διάρκειας 3 ωρών.
Το περιεχόμενο του εργαστηρίου αφορούσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού ψυχικής υγείας «Εγώ και Εσύ.. Δυναμώνουμε μαζί» μέσα από τη λειτουργία της ομάδας και την εξοικείωση των εκπαιδευτικών σε βιωματικές δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, ώστε να μπορούν να τις εφαρμόσουν στις τάξεις με τους μαθητές. Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου ήταν η επικοινωνία, η συνεργασία, η αυτοσυγκέντρωση και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.  
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί γνωρίστηκαν και επικοινώνησαν ακόμα περισσότερο με συναδέλφους τους, αντάλλαξαν  απόψεις και εμπειρίες και επιμορφώθηκαν σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση συμπεριφορών μέσα από τη  λειτουργία της τάξης ως ομάδα.
Το εργαστήρι υλοποιήθηκε από Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» σε συνεργασία με το Συλλόγο Διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου Καλαβρύτων ως συνέχεια της συνεργασίας και των δραστηριοτήτων που εφαρμόστηκαν την περσινή χρονιά. Η συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης με το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων ενισχύεται και υποστηρίζεται από το Δήμο Καλάβρύτων, που αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.