Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έναρξη μαθημάτων Αγιογραφίας και Ζωγραφικής στην Ιερά Μητρόπολή μας

Χθες (Τετάρτη) τελέστηκε ο Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που ξεκινά τη ...

Χθες (Τετάρτη) τελέστηκε ο Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που ξεκινά τη λειτουργία της για το έτος 2018-2019 και στεγάζεται επί της οδού Πολυχρονιάδου 8, στον πρώτο όροφο και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. 
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος αρχικά μετέφερε τις ευχές τού Σεβα-σμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αμβροσίου για καλή και δημιουρ-γική χρονιά. Απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τους ευχήθηκε να ακολουθήσουν τα βήματα των παλαιότερων διακεκριμένων αγιο-γράφων, επισημαίνοντας ότι στα έργα τού κάθε αγιογράφου αντι-κατοπτρίζεται η βαθιά του πίστη και ο ψυχικός του κόσμος.
Παράλληλα, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ευχαρίστησε τους καθηγητές της Σχολής για την αρμονική συνεργασία αλλά και τους σπουδαστές για τον ζήλο που επιδεικνύουν, προτρέποντάς τους να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται.
Η Σχολή αποσκοπεί στην εκμάθηση της ιεράς τέχνης της Α-γιογραφίας και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την βυζαντινή αγιογραφία, υλικά και τεχνικές, σχέδιο και χρώμα. Φέτος θα λειτουργήσουν για ακόμα μία χρονιά τμήματα ενηλίκων Αγιογραφίας (τεχνική φορητής εικόνας και τοιχογραφίας - θεολογία της εικόνας) καθώς και παιδικά τμήματα Ζωγραφικής (σχέδιο και χρώμα).
Τα μαθήματα Αγιογραφίας θα παραδίδονται κάθε Τετάρτη (5μ.μ. – 7μ.μ.) για τους ενήλικες, ενώ κάθε Παρασκευή (4.30μ.μ. – 5.30μ.μ. και 6μ.μ. - 7μ.μ.) θα λειτουργεί το παιδικό τμήμα σχεδίου και ζωγραφικής. Στη Σχολή θα διδάσκουν ο αγιογράφος - ζωγράφος κ. Αθανάσιος Παπαγιαννακόπουλος και η αγιογράφος κ. Και-κιλία Γιαννακοπούλου. 
Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου (καθημερινά, 9π.μ. - 1μ.μ., τηλ.: 26910-21777, υπεύθυνη Σχολής κα Χρύσα Δημητρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.