HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΕΣΙΝΟ: Η εξαιρετική ομιλία της διευθύντριας του Γυμνασίου Ψωφίδας κ. Παναγοπούλου

Σημαντική κατά γενική ομολογία η γιορτή Παιδείας που πραγματοποίησε στο Δεσινό την 26η-9ου 2018, ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δ...

Σημαντική κατά γενική ομολογία η γιορτή Παιδείας που πραγματοποίησε στο Δεσινό την 26η-9ου 2018, ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών. Σημαντικά τα μηνύματα και το αξιακό υπόβαθρό τους απ όλους τους ομιλητές. Όμως κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε εδώ την πολύ σπουδαία ομιλία της διευθύντριας του Γυμνασίου Ψωφίδας κ. Παναγοπούλου Κατερίνας, η οποία ενθουσίασε και κατασυγκίνησε όλους τους παρισταμένους. 
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, σε ανακοίνωσή του, συγχαίρει και ευχαριστεί για το υπόβαθρό της και για τις αξίες που μεταλαμπαδεύει στα παιδιά, πέρα απο τη μάθηση.
Ολόκληρη η ομιλία της κας Παναγοπούλου έχει ως εξής:

Αιδεσιμολογιότατε π. Νικόλαε
κ. Πρόεδρε
κ. Γραμματέα του Συνδέσμου Καμενιανιτών, Δροβολοβιτών και Δεσινιωτών
κ. Πρόεδρε της επιτροπής παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων
κυρίες και κύριοι
αγαπητοί γονείς
αγαπημένα μας παιδιά, 
    Του ανθρώπου το μεγαλείο βρίσκεται στα ιδανικά του. Στους σκοπούς και στους στόχους του. Στις  αρχές και στις πεποιθήσεις του. Και τα ιδανικά δεν είναι ουτοπία. Είναι της ζωής οι μεγάλες αξίες. Είναι πολλές βέβαια στον ανθρώπινο βίο οι αξίες, αλλά στην ιεραρχική τους κλίμακα, ανώτερες είναι οι πνευματικές και αιώνιες σε αντίθεση με τις υλικές και βιολογικές, που είναι εφήμερες και παροδικές.
    Τέτοιες λοιπόν αξίες, ύψιστα πνευματικά αγαθά σφραγίζανε και τη ζωή του αοιδίμου πρωθιερέα, καθηγητή της Μέσης Εκπαίδευσης, πολύγραφου ιστορικού και συγγραφέα, π. Νικολάου Παπαδοπούλου, του οποίου η προτομή κοσμεί τον αύλειο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννου του θεολόγου, εδώ στη γεννέτειρά του, το Δεσινό.
   Σήμερα που τόσο τρομακτικά υποβαθμίζονται οι μεγάλες αξίες της ζωής, που δεν υπάρχει πνευματικό υπόβαθρο στη μόρφωση των παιδιών μας, που ο δάσκαλος ονομάζεται εκπαιδευτικός και όχι παιδαγωγός δηλαδή πλάστης ψυχών, που γίνεται προσπάθεια αποκοπής από τις ρίζες μας, είναι επιτακτική ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και να επαναφέρουμε μνήμες. Να θυμηθούμε μορφές σαν τον π. Νικόλαο Παπαδόπουλο, ο οποίος μένοντας για πάντα ακοίμητος φρουρός των ωραίων ιδανικών αποτελεί φωτεινό παραάδειγμα για τους νέους μας και τις νέες μας, καθότι αγωνίστηκε για μια παιδεία ανθρωπιστική που θα έχει απώτερο στόχο την ολοκλήρωση της προσωπικότητας των παιδιών και τη διάπλαση σωστών ανθρώπων. 
   Απευθυνόμενη κυρίως σε σας, αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες θα σας προέτρεπα να μιμηθείτε το έργο του και να πάρετε και σεις στα χέρια σας τη σκυτάλη των ωραίων ιδανικών.
   Εύχομαι να έχετε όλοι υγεία ψυχοσωματική , καλή πρόοδο, αλλά και την ίδια φλόγα  και το ίδιο πάθος με τον π. Νικόλαο Παπαδόπουλο, ώστε να αποκτήσετε μια χριστιανική και ανθρωπιστική παιδεία στο πλαίσιο της γενικότερης καλλιέργειας που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος που ζει μέσα σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία.
   Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ τους αριστεύσαντες μαθητές/τριες του σχολείου μας, Γυμνασίου Ψωφίδας, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά, μελέτησαν μεθοδικά και εντατικά, ώστε να φτάσουν στο ποθητό αποτέλεσμα. 
   Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης, τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Νικολόπουλο, τον γραμματέα κ. Φωτόπουλο καθώς και όλα τα μέλη του συλλόγου για την ευγενική σας πρόσκληση να συμμετάσχουμε σ’ αυτή την εκδήλωση που ονομάσατε ΄΄ Γιορτή Παιδείας΄΄ και να σας συγχαρούμε για την πλούσια πολιτιστική και πνευματική δράση του συλλόγου σας.
   Επίσης, τον κ Μαγκαφά πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου Καλαβρύτων για την ευγενική του προσφορά στην προσπάθεια ανακαίνισης του σχολείου μας και την κάλυψη βασικών αναγκών του.
   Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που στέκεστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες των παιδιών σας σε κάθε τους εκδήλωση.
   Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.