Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εθνική… Απογοήτευση

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε στο Ratina Stadion του Τάμπερε από τη Φινλανδία με 0-2 (46΄ Σοΐρι, 89΄ Καμάρα), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής τ...

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε στο Ratina Stadion του Τάμπερε από τη Φινλανδία με 0-2 (46΄ Σοΐρι, 89΄ Καμάρα), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League (League C, 2ος όμιλος) και ο στόχος της πρώτης θέσης και συνακόλουθα της ανόδου κατηγορίας έγινε πια πολύ δύσκολος, με τις πιθανότητες, πλέον, ουσιαστικά να είναι μόνο μαθηματικές.

Οι Φινλανδοί αύξησαν τη διαφορά από την Ελλάδα στο +6 με την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και χρειάζονται μόλις ένα βαθμό στους δύο τελευταίους αγώνες τους, που θα είναι εκτός έδρας, με Ελλάδα (15/11) και Ουγγαρία (18/11). Αντίστοιχα, η «γαλανόλευκη» αναζητεί δυο νίκες στο ΟΑΚΑ (με Φινλανδία, Εσθονία) και ισάριθμες ήττες των Φιλανδών, τους οποίους πάντως θα πρέπει να νικήσει με διαφορά τριών τερμάτων. Δύσκολα πράγματα, με βάση την αγωνιστική εικόνα της...

Η αποχώρηση του Τέεμου Πούκι μόλις στο 12ο λεπτό, λόγω τραυματισμού, ήταν σίγουρα ένα απρόσμενο «δώρο» για την ελληνική ομάδα, μιας και ο επιθετικός της Νόριτς ήταν ως το αποψινό παιχνίδι μόνιμος και μοναδικός σκόρερ των Φιλανδών στο Nations League. Μια αναγκαστική αλλαγή, λοιπόν, που επηρέασε τους γηπεδούχους, καθώς ως τη λήξη του ημιχρόνου ουσιαστικά δεν απείλησαν.

Η ανασταλτική λειτουργία της Εθνικής ήταν καλή, υπήρχαν αλληλοκαλύψεις, οι γραμμές βρίσκονταν κοντά, αλλά από τη μέση και μπροστά ελάχιστα πράγματα και κάπως έτσι κύλησαν τα πρώτα 45 λεπτά. Μάλιστα, αν ο Πέλκας λειτουργούσε πιο αλτρουιστικά στο 42΄ και επέλεγε να παίξει το «1-2» με τον Φορτούνη αντί να σουτάρει άστοχα κάτι καλό θα μπορούσε να προκύψει, μιας και θα έφερνε τον συμπαίκτη του σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου (διάστρεμμα) και οι ανησυχίες από την αντικατάσταση του αρχηγού επαληθεύτηκαν αμέσως. Ο Τζαβέλλας, που μπήκε στη θέση του, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό απέτυχε να αποκρούσει σωστά με το κεφάλι στη σέντρα που βγήκε από δεξιά, αιφνιδιάζοντας τον Μανωλά καθώς άλλαξε πορεία στην μπάλα και ο Σοΐρι, που έγινε αποδέκτης της, σούταρε κάτω από τα πόδια του Μπάρκα για το 1-0.

Μετά το γκολ οι Φιλανδοί έδωσαν μέτρα στην Ελλάδα, που και με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου ήταν πια αναγκασμένη να ψάξει για την ισοφάριση. Καλά οργανωμένοι οι γηπεδούχοι, όμως, δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα, αφού οι παίκτες του Σκίμπε αδυνατούσαν να απειλήσουν, με τον Μήτρογλου να σουτάρει εν κινήσει άστοχα στο 57΄, σε μια «υποψία» ευκαιρίας.

Στο 80΄ οι γηπεδούχοι πλησίασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Λουντ από δεξιά έκανε ένα τεχνικό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μπάρκα και στην επαναφορά της ο Σοΐρι αστόχησε μόνος. Η πρώτη και τελευταία ευκαιρία της «γαλανόλευκης» σημειώθηκε στο 87ο λεπτό, με τον Κουλούρη να σουτάρει εκτός περιοχής με το αριστερό και να στέλνει μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χράντετσκι.

Κι ενώ αυτή η φάση πυροδότησε κάποια ελπίδα, στο 89΄ ο Γκλεν Καμάρα έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες της Εθνικής σκοράροντας το πρώτο γκολ του στις 7 συμμετοχές του με τη Φινλανδία, μετά την ενέργεια του Λουντ από δεξιά («ποδιά» στον Μπακάκη) και γύρισμα στον σκόρερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανωλάς

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χράντετσκι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Καμάρα, Σοΐρι (86΄ Πίρινεν), Σπαρβ, Ουρόνεν, Λουντ, Τουόμινεν (90΄+1 Καριαλάινεν), Ραϊτάλα, Πούκι (12΄ Σκραμπ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Μπακασέτας (55΄ Χριστοδουλόπουλος), Τζιόλης, Πέλκας (73΄ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος (46΄ Τζαβέλλας), Τσιμίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.