Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ: Με μεγάλη επιτυχία η 8η γιορτή τσίπουρου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο κτήμα Διαμαντή στη θέση Κουρλαμπά πραγματοποιήθηκε, μετά από δίμηνη και πλέον προετοιμασία, η 8η κατά σειρά...

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο κτήμα Διαμαντή στη θέση Κουρλαμπά πραγματοποιήθηκε, μετά από δίμηνη και πλέον προετοιμασία, η 8η κατά σειρά γιορτή τσίπουρου, η οποία ελπιδοφόρα οργανώθηκε τόσο από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας όσο και με την ενεργό συμμετοχή 44 ακόμη Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Αχαΐας, συνεχίζοντας τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών. Ως συνδιοργανωτές ήσαν και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και οι Δήμοι Πατρέων και Ερυμάνθου. 

Αρχικά, μετά την εμφάνιση της ορχήστρας του Δήμου Πατρέων και του χορευτικού, την εκδήλωση προλόγισαν ως οικοδεσπότες η κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και ο κ. Γεώργιος Κυπριανός (Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμόρφωσης Σωτήρος Εγλυκάδος), ως εκπρόσωπος των 44 Πολιτιστικών Συλλόγων. Η κα. Θεοδωροπούλου μέσα στα άλλα ανεφέρθη και στους σκοπούς της εκδήλωσης, αλλά και στα μηνύματα που εκπέμπει. Ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους χορηγούς και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Καλωσόρισμα, απήυθυνε και ο κ. Κυπριανός και ανεφέρθη στη συνεργασία που επετεύχθη μεταξύ των Συλλόγων από διαφορετικά μέρη του νομού, με την ευκαιρία της γιορτής του τσίπουρου.

Ο π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του και ανεφέρθη στη συμβολή της γιορτής του τσίπουρου χάρη στην ενημέρωση που παρέχει κάθε χρόνο για την ποιοτική παραγωγή του, αλλά και για την ανάδειξή του. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Κων/νος Καρπέτας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή τόσων Συλλόγων και φορέων και από την παρουσία τόσου πλήθους, το οποίο κατέκλυσε τη σάλα του ημιυπαίθριου χώρου του ‘’κτήματος Διαμαντή’’, μέσα και γύρω από αυτή. 

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθαν. Καρπής (από τους πρώτους υποστηρικτές της προσπάθειας) συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους να οργανώσουν κατά τον καλύτερο τρόπο την ετήσια αυτή εκδήλωση. Ανεφέρθη στις αδυναμίες των δομών της πολιτείας και προέτρεψε τους νέους, κυρίως του Δήμου Ερυμάνθου, να δράξουν την ευκαιρία που προσφέρουν αυτές οι ανάλογες εκδηλώσεις, όπως είναι και αυτή της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, θεωρεί δε τη γιορτή του τσίπουρου ως συνέχεια αυτής.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων μίλησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Τομέα κ. Πετρόπουλος, ο οποίος εξήρε με τη σειρά του το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός της περιοχής μας και την όλη εν γένει προσπάθεια τόσων συνεργαζομένων Συλλόγων, μεταφέροντας επίσης τις ευχές του Δημάρχου κ. Πελετίδη.

Επίσης παρέστησαν οι Βουλευτές Αχαΐας κκ. Ριζούλης και Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δριβήλας, οι βοηθοί Περιφερειάρχη κα. Α. Τογιοπούλου και κ. Α. Χαροκόπος, ο Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου κ. Π. Κανελλάκης, ο πρώην Υπουργός κ. Μαυραγάνης, ο πρώην γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Τσιγκρής, ο πρώην Νομάρχης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος μείζωνος αντιπολίτευσης Δήμου Καλαβρύτων κ. Κατσικόπουλος, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πατρέων κ. Τζανάκος και Σ. Σκιαδαρέσης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος.

Οι ομιλητές κ. Βασίλης Βαϊμάκης Οινολόγος-Χημικός από τα Γιάννενα με εμπειρία δεκαετιών ως αποσταγματοποιός, ανέπτυξε με σαφήνεια την πολύ ωραία εισήγησή του με θέμα: «Το Τσίπουρο στην πράξη και στην ιστορία». Ο δεύτερος ομιλητής κ. Διαμαντόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Νεφρολόγος, Αρχαιολόγος & επαγγελματίας Αγρότης ανέπτυξε το θέμα «Αγροτουρισμός, η εναλλακτική προβολή του τόπου και των προϊόντων του» με ιστορικές και διεθνείς αναφορές & παραδείγματα και κατέληξε λέγοντας ότι η μείωση του πληθυσμού της υπαίθρου, ως αναμένεται, θα φέρει ακόμα πιο κοντά την ανάγκη ανάπτυξης του αγροτουρισμού ακόμα και στην περιοχή μας.

Τα οκτώ χορευτικά της περιοχής έδωσαν το δικό τους στίγμα στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της εκδήλωσης χαρίζοντας κέφι και χαρά στους παρευρισκόμενους. Η δωρεάν διανομή εδεσμάτων & άφθονου τσίπουρου σήκωσαν ακόμα πιο ψηλά τους τόνους της διασκέδασης με τη συνοδεία και της δημοτικολαϊκής ορχήστρας του κου. Τάκη Μπαλάση και των συνεργατών του.

Ένας εκπρόσωπος από κάθε Σύλλογο είχε την ευκαιρία να προσέλθει στο βήμα μαζί με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, αφ’ ενός για να τους γνωρίσει το κοινό, αφ’ ετέρου για μια αναμνηστική φωτογραφία. 

Η 8η γιορτή με τα όποια αρνητικά της, αλλά και με πολύ περισσότερα θετικά, έγραψε για την περιοχή μας και για το παραδοσιακό μας ποτό τη δική της ιστορία.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.