HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διαβάστε σήμερα στην "Πελοπόννησο" το ειδικό 4σέλιδο ένθετο για τα Καλάβρυτα

Σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου με την "Πελοποννησιακή 'Λαύρα", το ειδικό 4σέλιδο ένθετο της εφημερίδας "Πελοπόννησος&q...

Σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου με την "Πελοποννησιακή 'Λαύρα",
το ειδικό 4σέλιδο ένθετο της εφημερίδας "Πελοπόννησος"
Υπάρχει τρίτος δρόμος για να διεκδικηθεί το τρενάκι;
Ρεπορτάζ: Επιστήμονες και σιδηροδρομικοί προτείνουν εναλλακτικά την ένταξη της Πελοποννήσου στα Παγκόσμια Δίκτυα Πολιτιστικής Κληρονομίας της Unesco, πριν «κινητοποιηθεί» το Υπερταμείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΛΑΥΡΑ»
σε τίτλους...
@ Στήριξη στους Κυπρίους αδελφούς στα Κατεχόμενα από το Δήμο Καλαβρύτων
@ Φόρος τιμής στα Ολοκαυτώματα από την Παγκαλαβρυτινή Ενωση στη Νέα Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρ. «Σταύρος Νιάρχος»
@ «Φάρος» Ορθοδοξίας στη Νότιο Αφρική ο αείμνηστος Αρχιμ. Αθανάσιος Νικολακόπουλος
@ Στη μεγάλη γιορτή των αποδήμων η Στέγη Καλαβρυτινών
@ Ψηφιακή περιήγηση στο Ολοκαύτωμα από τη Google
.. αλλά και πιο αναλυτικά:
@ Πρόσκληση σε ιδιώτες για την αξιοποίηση του παλαιού (μετρικού) σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου θα απευθύνει ο Πέτρος Τατούλης.
Στο δικό της σχέδιο για επαναλειτουργία της σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δε θέλει ιδιώτες, αναζητεί όμως τα χρήματα.
Χρόνος υπάρχει ακόμη καθώς, το παλαιό δίκτυο στην Πελοπόννησο, διατίθεται μεν προς παραχώρηση από το Υπερταμείο, δεν έχει καταλήξει ακόμη όμως στους Ιταλούς.
Με τον Οδοντωτό, Περιφέρεια και Δήμοι Αιγιαλείας-Καλαβρύτων δεν τα κατάφεραν ακόμη: Ενώ το φαράγγι Χελμού Βουραϊκού είναι στα προστατευόμενα μνημεία της Unesco, το τρενάκι θα πρέπει να διεκδικηθεί να... αγοραστεί πλέον από τους Ιταλούς!

@ Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και το δήμαρχο Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ συναντήθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς και Καλαβρυτινή αντιπροσωπεία (Μαγκαφάς, Μηλιτσόπουλος, Μαντάς, Σοκορέλης, Παπαδάτου) κατά την πρόσφατη 38η αντικατοχική πορεία στην κατεχόμενη Μόρφου. Ο δήμαρχος δώρισε στον Κύπριο Πρόεδρο πιστό αντίγραφο αγάλματος της Αφροδίτης, φυλασσόμενο στο Μουσείο Μπενάκη και τον προσκάλεσε στα Καλάβρυτα. Ο Δήμος έχει αδελφοποιηθεί με τη μαρτυρική Μόρφου. Ο κ. Λαζουράς τόνισε στον Πρόεδρο της Κύπρου τη συμβολή στον αγώνα της Κύπρου, με τρείς Καλαβρυτινούς, πεσόντες (Βασίλειος Καποτάς, Σωτήρης Τζουράς και Κώστας Αντωνόπουλος.

@ Εκδήλωση μνήμης για τα εγκλήματα των ναζί στις 17/12 από την Παγκαλαβρυτινή στη Νέα Λυρική Σκηνή.

@ Στον Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων τελέστηκε για πρώτη φορά μνημόσυνο στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη Πρετόριας και Γιοχάνεσμουργκ, Αθανάσιο Νικολακόπουλο

@ Η Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας στο μεγάλο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος».

@ Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στην πλατφόρμα «Google Arts & Culture» με 1.500 μουσεία σε όλο τον κόσμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.