HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

100 Αχαιοί στη Βόρειο Ήπειρο στον τόπο όπου σκοτώθηκε ο 35χρονος ομογενής

Ομάδα 100 περίπου Πατρινών και κυρίως κατοίκων από τη Δυτική Αχαΐα βρέθηκε χθες Κυριακή στους Βουλιαράτες, στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 3...

Ομάδα 100 περίπου Πατρινών και κυρίως κατοίκων από τη Δυτική Αχαΐα βρέθηκε χθες Κυριακή στους Βουλιαράτες, στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 35χρονος ομογενής.
Επρόκειτο για το χορευτικό του Συλλόγου Αλισσαίων «Ο Πείρος» το οποίο προσκλήθηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς, ενός μειονοτικού οικισμού του Δήμου Φοινίκης στη Βόρειο Ηπειρο, προκειμένου να συμμετάσχει στη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου το απόγευμα του Σαββάτου.
Νωρίς το πρωί, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η αποστολή την οποία συνόδευαν συγγενείς των παιδιών αλλά και εκδρομείς, αναχώρησε από τους Αγίους Σαράντα για τους Βουλιαράτες, εκεί όπου, με ευθύνη των Υπουργείων Εξωτερικών της Αλβανίας και της Ελλάδας και διοργανωτή το Ελληνικό Προξενείο, θα γινόταν επίσημη τελετή σε ένα από τα μοναδικά Ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία πεσόντων του 1941-’41.
Η αποστολή έφτασε στο σημείο λίγο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς του 35χρονου και αποχώρησε την ώρα που έφτασαν οι Ειδικές Δυνάμεις  της Αλβανίας για να τον καταδιώξουν.
Η τελική συμπλοκή η οποία είχε ως τραγική κατάληξη το θάνατο του φαίνεται ότι έγινε λίγο αργότερα, κατά την ώρα που εξελισσόταν η τελετή με τους επισήμους στο στρατιωτικό νεκροταφείο, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά και του Θεσσαλού  πρ. υπουργού Γιώργου Σούρλα.
Την ώρα που έφτασε στο χώρο η πατρινή αποστολή με επικεφαλής  τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλισσαίων «Ο Πείρος» Δημήτρη Μπαρμπούνη», είχαν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον 35χρονο από τα Ιωάννινα, παρουσία Δημοτικών Αστυνομικών και πάνοπλων Αλβανών Αστυνομικών.
Η ομογενειακή κοινότητα εξέφραζε από νωρίς τον προβληματισμό για την πιθανή επέμβαση των Αλβανικών ειδικών δυνάμεων, σχετικά με την κατάληξη του περιστατικού, φόβοι οι οποίοι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν αργότερα. 
Ο νεαρός κάθε χρόνο τοποθετούσε στους Βουλιαράτες, κατά τις εθνικές επετείους την Ελληνική σημαία ενώ χθες η προστριβή φαίνεται να ξεκίνησε όταν η αστυνομία ή κάποιοι άλλοι κάτοικοι θέλησαν να κατέβει η σημαία πάνω από το σταυρό του κοιμητηρίου των Ελλήνων θυμάτων στη μάχη κατά των Αλβανών και του Αξονα.   
Ο ίδιος φαίνεται να αντέδρασε και αργότερα πυροβόλησε μάλλον στον αέρα ή κατά άλλους μάρτυρες και κατά περιπολικού, χωρίς όμως να απειληθεί κάποια ζωή. 
Αργότερα κρύφθηκε μάλλον σε υδραγωγείο ενώ εντοπίστηκε με την συνδρομή ελικοπτέρου και σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με τις Αλβανικές ειδικές δυνάμεις.  
Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Δερόπολης – Αργυροκάστρου αλλά και στην περιοχή του δήμου Φοινίκης – Αγίων Σαράντα το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου υπήρχαν δεκάδες εκδρομές με εκατοντάδες Ελληνες και ομογενείς. 
Η εκδήλωση στο νεκροταφείο στους Βουλιαράτες ήταν η κεντρική επετειακή επίσημη εκδήλωση και για τους δύο αυτούς μειονοτικούς δήμους της Βορείου Ηπείρου.
Περισσότερα αύριο Τρίτη στην ανταπόκριση του Πάνου Σακελλαρόπουλου στην Εφημερίδα «Πελοπόννησος» των Πατρών…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.