HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιατί πήραν «Φύλλα Επίταξης» δεκάδες δημότες των Καλαβρύτων

Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης Πολιτικής Επιστράτευσης επιδίδονται αυτές τις μέρες σε δεκάδες δημότες του Δήμου Καλαβρύτων. Δεν πρόκειται φυ...

Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης Πολιτικής Επιστράτευσης επιδίδονται αυτές τις μέρες σε δεκάδες δημότες του Δήμου Καλαβρύτων. Δεν πρόκειται φυσικά για κάτι... έκτακτο, αλλά είναι μια διαδικασία οργάνωσης της πολιτικής προστασίας και άμυνας σε περιπτώσεις όχι μόνο πολέμου αλλά και με τις κάθε είδους καταστροφές σε καιρό ειρήνης.
Το συντονισμό έχει αναλάβει  το ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκη) που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και καλούνται μέσω των αστυνομικών αρχών, ενεργοί πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Καλαβρύτων έως 65 ετών.

«Φύλλα Επίταξης»
Η επίταξη πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης» που εκδίδονται από τις οικείες αστυνομικές, λιμενικές ή και πυροσβεστικές αρχές και επιδίδονται από όργανα τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
Όποιος καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά τις διατάξεις του άρθρου αυτού και είτε αρνείται να παραλάβει το σχετικό φύλλο επίταξης είτε αρνείται ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.
Από την επίταξη απαλλάσσονται πρόσωπα που έχουν σωματική  ή πνευματική αναπηρία ή άλλους λόγους υγείας, εφόσον αυτοί πιστοποιούνται με σχετική γνωμάτευση κλινικής δημόσιου νοσοκομείου.

Το Αυτοτελές Τμήμα Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α. Δυτικής Ελλάδος
Το Αυτοτελές Τμήμα Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α., έχει αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ η διαμόρφωση, η λειτουργία και οι αρμοδιότητές του, διέπονται από τις κείμενες κάθε φορά ειδικές διατάξεις.  Ειδικότερα στις αρμοδιότητες του Τμήματος υπάγονται ιδίως:
  • ➤η σχεδίαση και ο προγραμματισμός που αναφέρεται στην οργάνωση προπαρασκευή και κινητοποίηση των Πολιτικών Δυνάμεων, προς επιβίωση στον πόλεμο ή την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην ειρήνη και συμβολή αυτών στην Εθνική Άμυνα, η οποία εξασφαλίζεται δια της Πολιτικής Κινητοποίησης και της Πολιτικής Άμυνας,
  • ➤η εισήγηση για τις ενδεδειγμένες μεθόδους χειρισμού θεμάτων και μέτρων της πολιτικής σχεδίασης έκτακτης ανάγκης,
  • ➤ο συντονισμός και η κατεύθυνση των ενεργειών όλων γενικώς των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την επίτευξη των επιταγών της σχεδίασης έκτακτης ανάγκης,
  • ➤η συγκρότηση μικτών επιτροπών και ομάδων εργασίας με συμμετοχή αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας για τη μελέτη και τον προγραμματισμό διαφόρων θεμάτων, που έχουν σχέση με την πολιτική σχεδίαση έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση κήρυξης πολιτικής κινητοποίησης,
  • ➤η έκδοση ατομικών προσκλήσεων σε περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.