Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

H FIFA ανέλαβε τον έλεγχο της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (Conmebol), η FIFA παρενέβη την Τρίτη (221.08.2018) προκειμ...

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (Conmebol), η FIFA παρενέβη την Τρίτη (221.08.2018) προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης.

Η κίνηση αυτή της FIFA έγινε προκειμένου να εξασφαλίσει η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης.

Σε επιστολή της προς την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης (AUF), η FIFA δήλωσε ότι θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία της, ενώ υποσχέθηκε να αναθεωρήσει τα καταστατικά της ένωσης, κάνοντας έτσι να… συμμορφωθούν με αυτά της Conmebol και της FIFA.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε θα γίνει και η εκλογή του νέου προέδρου. Να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος του AUF, Βίλμαρ Βαλντέζ, παραιτήθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο.

“Η εντολή της επιτροπής νομιμοποίησης θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2019”, ανέφερε η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ στην Ουρουγουάη. “Η επιτροπή τακτοποίησης θα ενεργήσει ως εκλογική επιτροπή, η απόφαση της οποίας θα είναι σταθερή”.

Απ’ την μεριά της, η Conmebol ανέφερε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση “… βασίστηκε στην έλλειψη εγγυήσεων για την εκλογική διαδικασία”. Η παρέμβαση ήρθε μετά από το γεγονός ότι “διάφορες ομάδες στο ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη εκλογικού συστήματος με σαφείς κανόνες”, τονίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.