HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δυτική Ελλάδα: Η Πυροσβεστική επιτηρεί με drone τις πυρόπληκτες περιοχές

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα drone ίπταται πάνω από τις περιοχές της Αμαλιάδας, όπου τα προηγούμενα εικοσιτετράωρ...

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα drone ίπταται πάνω από τις περιοχές της Αμαλιάδας, όπου τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σημειώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές για τις οποίες έχουν συλληφθεί ήδη δύο αδέλφια με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Το ιπτάμενο μέσο θα επιχειρεί στις περιοχές Δαφνιώτισσα, Γεράκι, και Ανάληψη με στόχο να διαπιστωθεί αφενός η έκταση της καταστροφής, αφετέρου για να αποτρέψει την επανάληψη ανάλογων καταστάσεων, ενώ θα συμβάλει αποφασιστικά και στην έγκαιρη προειδοποίηση.

Η πρωτοβουλία αυτή  έρχεται μετά την επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής με την οποία ζήτησε διερεύνηση.

Όπως ανέφερε στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Γεράκι, την Ανάληψη και την Δαφνιώτισσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με σχεδόν ανεξάρτητες εστίες, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και περιουσίες πολιτών.

Ο κ. Κατσιφάρας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια «λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της περιοχής και τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια μελλοντική φωτιά, αν δεν κατασταλεί σε πρώτο χρόνο ή αν οι καιρικές συνθήκες καταστήσουν δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.