HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλλαγή ιδιοκτησίας για τον Παναθηναϊκό

Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, σήμερα (24/98) θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η συνεδρίαση ...

Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, σήμερα (24/98) θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 11:30 και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει δύο θέματα.

Καταρχάς, το ΔΣ θα κλείσει την τρέχουσα Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, πιστοποιώντας τα χρήματα που μπήκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο. Κατόπιν, θα συγκαλέσει νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση (λογικά μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου), η οποία θα προκηρύξει νέα ΑΜΚ και θα δώσει στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, εφόσον πάρει τις μετοχές του Αλαφούζου, το δικαίωμα να εκλέγει τη διοίκηση της αρεσκείας του.

Ασφαλώς, οι ενέργειες του ΔΣ εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με τον Πιεμπονγκσάντ και θα περιμένει από τον Ταϊλανδό να τηρήσει το δικό του μέρος της συμφωνίας.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος κάλυψε τα 16 εκατομμύρια ευρώ από τα 20 που είχαν οριστεί ως το ανώτατο ύψος της ΑΜΚ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλλει ο εφοπλιστής μέσω Αύξησης στον Παναθηναϊκό από την ημέρα που αναμείχθηκε.

Η επόμενη μεγαλύτερη συνδρομή του συνέβη τρία χρόνια πριν. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, το ΔΣ της ΠΑΕ είχε κλείσει την ΑΜΚ που είχε προκηρυχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, με ύψος 10.000.000 ευρώ. Η Αύξηση είχε καλυφθεί με 9.013203 ευρώ και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη "ένεση" του Αλαφούζου στην ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.