HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι αλλαγές στον ΚΑΠ που επηρεάζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία

Οι αλλαγές στον ΚΑΠ της σεζόν 2018-2019 θα υπογραμμιστούν και στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κά...

Οι αλλαγές στον ΚΑΠ της σεζόν 2018-2019 θα υπογραμμιστούν και στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια σημεία σημαντικά, που πρέπει να γνωρίζουν οι ομάδες όπως:
Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο η κάθε ΕΠΣ πρέπει να ορίσει εκ νέου μία αγωνιστική που έχει αναβληθεί, καθώς παίζει ρόλο αν είναι αγωνιστική του α’ ή του β’ γύρου! Ακόμα, για το πώς εκτίονται οι ποινές στα πρωταθλήματα υποδομής.
Πάμε να δούμε μερικά απ’ αυτά και αξίζει να δώσουν προσοχή τα σωματεία για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων:
Άρθρο 9, παρ. 12: 
Στους αγώνες των τοπικών και πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στα πρωταθλήματα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα 7 ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο).
Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες.
Άρθρο 22, παρ. 6: 
Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές
λάβουν χώρα στον α' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Στην περίπτωση αυτή οι αγώνες ορίζονται με κοινοποίηση προ δύο ημερών.
Άρθρο 37, παρ. 3: 
Οι ποινές που επιβάλλονται σε πρωταθλήματα υποδομής των Π.Α.Ε. ή των σωματείων (Νέων, παίδων κλπ) εκτίονται μόνο σ' αυτά. Ποινές που επιβάλλονται σε επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν εκτίονται σε πρωταθλήματα υποδομής.

Ακόμα δύο σημαντικές αλλαγές:
Πλέον η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για τις μπάλες του αγώνα, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη σε ένα παιχνίδι, εκτός του ότι χάνει το ματς, τιμωρείται και με πρόστιμο 300 ευρώ.
Αναλυτικά:
• Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη να προσκομίσει στον διαιτητή μπάλες σε ικανό αριθμό για την διεξαγωγή του αγώνα.
Οι προσκομιζόμενες μπάλες, ο τύπος των οποίων ορίζεται από την διοργανώτρια, είναι υποχρεωτικές για τις διαγωνιζόμενες ομάδες και τον διαιτητή με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις βασικές προδιαγραφές των Κανόνων του Παιχνιδιού.
• Ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τις γυναικείες διοργανώσεις και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.