Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άουσβιτς - Μπιρκενάου - Εγκαίνια μιας σημαντικής έκθεσης στα Καλάβρυτα (ΦΩΤΟ)

Τα εγκαίνια μιας σημαντικής έκθεσης μνήμης με φωτογραφίες και κείμενα, με θέμα «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς - Μπιρκενάου» ...

Τα εγκαίνια μιας σημαντικής έκθεσης μνήμης με φωτογραφίες και κείμενα, με θέμα «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς - Μπιρκενάου» πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου, μετά το καθιερωμένο, ετήσιο, μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στο Δημοτικό Περίπτερο, έναντι της Κεντρικής Εκκλησίας, στην πλατεία των Καλαβρύτων.
Τα Εγκαίνια έγιναν από την Πρέσβη της Πολωνίας Άννα Μπαρμπάζακ και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και αποτελεί μια, συνδιοργάνωση, από την Πολωνική Πρεσβεία Αθηνών και το Δήμο Καλαβρύτων
Η πολύ σημαντική, για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη γνώση των εγκλημάτων του ναζισμού, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αυτή, έκθεση, έχει σχεδιασθεί, με τη συνεργασία της πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα και του Κρατικού Μουσείου Αουσβιτς - Μπιρκενάου και παρουσιάζει τη μοίρα των Εβραίων στο Γερμανικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Άουσβιτς, συμπεριλαμβανομένων και των Εβραίων, που απελάθηκαν από την Ελλάδα, στο μέρος, που αποτέλεσε σύμβολο τρόμου, γενοκτονίας και ολοκαυτώματος. Σκοπός της έκθεσης, είναι να αποτυπώσει την τραγωδία, να αποτείνει φόρο τιμής στα θύματα και κυριότερα να αποφύγει την επανάληψη τέτοιου δράματος στο μέλλον, μέσω της εκπαίδευσης της νέας γενιάς σχετικά με το Ολοκαύτωμα.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, "Τα Καλάβρυτα, μέσα από την τραγική ιστορία του συγκλονιστικού Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 και των φοβερών εγκλημάτων των Γερμανών ναζί στην περιοχή μας, αποτελούν, ιδανικό προορισμό, για την έκθεση". 
Στα εγκαίνια, παραβρέθηκαν, η Πρέσβης της Πολωνίας Άννα Μπαρμπάζακ  ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς, οι τ. Βουλευτές Κατσικόπουλος και Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χουλιάρας και κ. Πανουτσακοπούλου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου κ Μαγκαφάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλαβρύτων κ. Αρμπής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κος Τσενές, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ Ερμείδης, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού κ. Σπυρόπουλος,  ο εκπρόσωπος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Κυριαζής, ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κ. Σταθούλιος, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος του Δ.Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ Παναγόπουλος, η σύμβουλος Δημάρχου κ Παπαδάτου, ο τ. Δήμαρχος κ Νικολάου, η Δημοτική Σύμβουλος κ Παπαναγιώτου  κ. Μαντάς και κ. Σοκορέλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετοί συμπατριώτες μας.
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, 24 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.