Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Προσκυνηματική πεζοπορία προς την Ι.Μ. Μακελλαριάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Με τη βοήθεια και την προστασία της Παναγίας μας πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η προσκυνηματική πεζοπορία προς την Ι.Μ. της Μακελ...

Με τη βοήθεια και την προστασία της Παναγίας μας πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η προσκυνηματική πεζοπορία προς την Ι.Μ. της Μακελλαριάς υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου μας.
Παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, με την ανατολή του ήλιου μικροί και μεγάλοι συγχωριανοί αλλά και φίλοι μας από άλλα μέρη εκτός του χωριού μας αναχωρήσαμε από την πλατεία του Κοινοτικού Γραφείου ακολουθώντας τον δρόμο προς την Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου. Αυτή τη φορά μόλις φτάσαμε στο δάσος της Κάνισκας αποφασίσαμε να πάμε από το παλιό μονοπάτι το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί προσκυνητές σήμερα, όπως έκαναν και παλιότερα οι πρόγονοί μας.
Πράγματι η διαδρομή είναι μαγευτική. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι κατά μήκος του ποταμού Σελινούντα κάτω από θεόρατα πλατάνια που μας χαρίζουν απλόχερα τη δροσιά τους. Όλοι οι προσκυνητές είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτή την ομορφιά της φύσης και να νιώσουμε την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία του τοπίου.
Επειδή όμως το μονοπάτι έχει πολλά χρόνια να συντηρηθεί μερικές φορές χανόταν με αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε λίγο κατά την πεζοπορία μας. Ωστόσο υπό τη σκέπη της Παναγίας μας και βοηθώντας ο ένας τον άλλο τα καταφέραμε και φτάσαμε στον προορισμό μας στην ώρα μας.  
Φτάσαμε στο μοναστήρι κατά τις 11:00. Όλοι μαζί με δέος και ευλάβεια προχωρήσαμε προς το καθολικό της Ιεράς Μονής, ανάψαμε κεράκι και προσκυνήσαμε τη σεπτή εικόνα της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας εναποθέτοντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας.
Εν συνεχεία καθίσαμε να ξεκουραστούμε στον όμορφο και γραφικό προαύλιο χώρο του μοναστηριού που με τα χρόνια ομορφαίνει ακόμη περισσότερο με τη φροντίδα της ηγουμένης Μαρκέλλας και της μοναχής Συγκλητικής. Αφού γευτήκαμε τα κεράσματα και τη ζεστή φιλοξενία των μοναχών επιστρέψαμε πάλι στο χωριό μας οδικώς.  
Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους χρόνια πολλά και θεοσκέπαστα, οι χάρες της Παναγίας μας να είναι πλουσιοπάροχες σε όλο τον κόσμο.
Για τον Πολιτιστικό σύλλογο Κατερίνα Νικολακοπούλου
Η Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1991 και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις Κλασικές Σπουδές. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, είναι γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων και ασχολείται με την αρθρογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.