HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολονύχτιο θρίλερ για 875 επιβάτες του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος

Δύσκολες ώρες πέρασαν οι επιβάτες και το πλήρωμα από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ βρισκόταν μεοπέλαγα. Η πε...

Δύσκολες ώρες πέρασαν οι επιβάτες και το πλήρωμα από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ βρισκόταν μεοπέλαγα.
Η περιπέτεια εν πλω ξεκίνησε τα μεσάνυχτα οι 875 επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος, που είχε αναχωρήσει με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε –από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία– στο γκαράζ του, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μεσαίο γκαράζ του πλοίου, ωστόσο γρήγορα οι καπνοί έπνιξαν και κοινόχρηστους χώρους του πλοίου ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.
Αμέσως, το πλοίο τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το πλήρωμα.
Στους επιβάτες μοιράστηκαν σωσίβια αλλά και βρεγμένες πετσέτες, ενώ ο κόσμος, ύστερα από οδηγίες, εγκατέλειψε το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκε προς τα πάνω καταστρώματα.
Όπως γράφει το flashnews.gr ο καπετάνιος, από τα μεγάφωνα έκανε δύο ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους επιβάτες για την κατάσταση που επικρατεί.
​Λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ όλοι οι επιβάτες βρίσκονταν σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα, φορώντας σωσίβια, αποφασίστηκε να ετοιμαστούν οι σωστικές βάρκες που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση εγκατάλειψης του πλοίου.
Τελικά έγινε νέα ανακοίνωση. Ο καπετάνιος, στις 02:40, ενημέρωσε τον κόσμο, ότι το πλοίο συνεχίζει πορεία με μικρή ταχύτητα 16 κόμβων προς Πειραιά.

Στο Λιμενικό Σώμα σήμανε συναγερμός.
Άμεσα έσπευσαν για βοήθεια σκάφη. Κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της επιστροφής του βρίσκονταν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, φορτηγό αλλά και τρία επιβατηγά πλοία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.
Η φωτιά στο γκαράζ τέθηκε υπό έλεγχο, καθώς ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρασφάλειας και ο χώρος αφού σφραγίστηκε στη συνέχεια πλημμύρισε τεχνητά.

Η αποβίβαση στον Πειραιά
Στις 4 τα ξημερώματα το πλοίο με τους 1016 επιβαίνοντες, έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου είχε τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.
Ωστόσο εκεί ξεκίνησε νέο θρίλερ για τον τρόπο ασφαλούς αποβίβασης των επιβατών, καθώς από τον χώρο του γκαράζ υπήρχαν έντονες αναθυμιάσεις και καπνοί.
Τελικά μετά τις 7 το πρωί ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση και των 875 επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.
Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.
Σύμφωνα με αξιωματικούς του λιμενικού σώματος, ο καπνός πλέον στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.
Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών.
Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.
«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.