Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τον κορμό της Κεντρικής Ελλάδας

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της κλίμακα...

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 10:12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Η εστία εντοπίζεται την ορεινή περιοχή των Αγράφων, μεταξύ Καρδίτσας και Τρικάλων νότια του χωριού Δρακότρυπα, κοντά στο Μουζάκι. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 34 χλμ νοτιοδυτικά των Τρικάλων σε βάθος 10χλμ και η αισθητότητά του σε μια εμβέλεια από την Κέρκυρα και τους Παξους μέχρι τη Λαμία, και από Κεφαλλονιά μέχρι σχεδόν την Κατερίνη.

«Ουσιαστικά κουνήθηκε ο κορμός της Κεντρικής Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι ίσως σημειωθούν προβλήματα σε παλιές κατοικίες των αγράφων ή σε ήδη εξελισσόμενες κατολισθήσεις στην ευρύτερη περιοχή, παρά το ό,τι ο σεισμός δεν θεωρείται ισχυρός.

Οι πρώτες ανεπίσημες καταγραφές για τις ζημιές από τη σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ περιλαμβάνουν ρωγμές σε κατοικίες, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα, κυρίως στον δήμο Αργιθέας, όπως λέει ο δήμαρχος Λάμπρος Τσιβόλας. Ο μηχανισμός του δήμου έχει τεθεί σε συναγερμό από την πρώτη στιγμή, όπως εξηγεί ο δήμαρχος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα.

Ο επικεφαλής του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής επισημαίνει πως μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές σε κατοικίες, μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το σύνολο των προέδρων του δήμου.

Ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός κάνει λόγο για ρωγμές σε ελάχιστες παλαιές κατοικίες, κυρίως στα ορεινά του δήμου, ενώ οι λίγες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή.

Τρομακτικό χαρακτήρισαν τον σεισμό κάτοικοι του δήμου Τρικκαίων, που μίλησαν στο ΑΜΠΕ, σημειώνοντας πως αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Ο δήμος έχει θέσει σε λειτουργία τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες (2431351100, 2431351200, 2431032330, 2431020000) προκειμένου να εξυπηρετηθούν σχετικά με προβλήματα που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.