Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εξοικονόμηση ενέργειας 25% στα δημόσια κτίρια

Ακαδημαϊκή κοινότητα, τεχνικός κόσμος και Αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Δυτική Ελλάδα για να εξοικονομήσουν ενέργεια, μέσω τ...

Ακαδημαϊκή κοινότητα, τεχνικός κόσμος και Αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Δυτική Ελλάδα για να εξοικονομήσουν ενέργεια, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος, που μπορεί να φθάσει ακόμα και το 25%. Βασικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου που έχουν θέσει το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τα δύο Τεχνικά Επιμελητήρια σε Πάτρα και Αγρίνιο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών ενέργειας στα κτίριά τους.

«Οι "έξυπνοι" μετρητές στα κτίρια είναι μία ιδέα που είχαμε από ένα αντίστοιχο έργο που είχε πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Μπαλαμπάνης.

 «Τοποθετούνται στους ηλεκτρολογικούς πίνακες των κτιρίων, όπου υπάρχει μία πλήρης άποψη των καταναλώσεων. Μέσω των καταγραφών του μετρητή μπορεί να διαπιστωθεί ότι κάποιες ώρες μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξε περισσότερη κατανάλωση από το αναμενόμενο, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται σε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή σε ένα μηχάνημα που ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς χρονοδιακόπτη, ή ακόμα σε λανθασμένους χειρισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.