Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΕΣ-ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2018

       Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών θεωρεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί ανάχωμα και αντίσταση στην οικονομική και αξιακή ...



     Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών θεωρεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί ανάχωμα και αντίσταση στην οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε ως λαός, καθώς και στον διαφαινόμενο αφανισμό και την υποτέλεια, με δράσεις, που κύρια χαρακτηριστικά έχουν το σεβασμό στις παραδόσεις, με αγάπη στον τόπο και στις αξίες μας. Σ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί ξεχωριστές και ποιοτικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο πνευματικό και πολιτισμικό υπόβαθρο.
    Τέτοιες εκδηλώσεις απολαύσαμε τούτο το καλοκαίρι στον τόπο της καρδιάς μας Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, μαζί με φίλους και επισκέπτες που κατέκλυσαν τα χωριά μας, μεταφέροντας αναμνήσεις απ το χθες, αλλά και τους σύγχρονους προβληματισμούς που ο καθένας κουβαλά ανησυχητικά, προσπαθώντας να αποτυπώσει τον δικό του βηματισμό στο ανάγλυφο του τόπου μας, στηριγμένο στα ακούσματα και τα εφόδια που άντλησε ο ίδιος απ την οικογένειά του, την κοινωνία των χωριών μας, αλλά και από αυτή τη ζωή.
   Αυτά τα στοιχεία πάντα θα συνοδεύουν την δράση , την προσφορά και παρουσία μας, σε κάθε έκφανση της ζωής, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Αυτά είναι που έδωσαν και δίνουν  το έναυσμα για  τη συμμετοχή μας στο συλλογικό, πολιτιστικό και ιστορικό γίγνεσθαι των χωριών μας, το οποίο κατά γενική ομολογία ξεπερνά τα όρια του ιδεατού αρκετές φορές, αγγίζοντας ενίοτε την τελειότητα.
   Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας ατσαλώνουν την θέληση να συνεχίσουμε προς το αύριο, παραμερίζοντας και αγνοώντας τις όποιες δυσκολίες της ζωής, τις μικροψυχίες και τα ακατανίκητα πάθη των ανθρώπων, τα οποία συναντούν αδιάλειπτα στο διάβα τους όσοι αγωνίζονται για το κοινό καλό. Κανόνας απαράβατος στον κάθε τόπο του Ελλαδικού χώρου, στον οποίο μόνο τα μεγέθη αλλάζουν.
   Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε έναν καλά φροντισμένο και ιδιαίτερα αξιοποιημένο χώρο και τόπο, μετά από τις σπουδαίες παρεμβάσεις που έγιναν σ αυτόν.
   Συγκεκριμένα: Οι σπουδαίες παρεμβάσεις που έγιναν στο πρώην Δημοτικό Σχολείο και νυν Λαογραφικό Μουσείο Καμενιάνων, η κατασκευή νέων κιγκλιδωμάτων στον αύλειο χώρο του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου πολιούχου των Καμενιάνων, η κατασκευή παραδοσιακής βρύσης στο κέντρο του χωριού, καθώς και άλλες παρεμβάσεις αξιοποιήσεις κοινόχρηστων χώρων, έδωσαν ένα άλλο ξεχωριστό χρώμα, μια σπουδαία πολιτισμική αναβάθμιση στον τόπο μας.
   Όλα αυτά-εμείς οι ενασχολούμενοι και μπροστάρηδες στα θέματα των χωριών μας-τα αφιερώνουμε στους κατοίκους και στις επερχόμενες γενιές να τα απολαύσουν και να τα καμαρώσουν.
   Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε τα είχαν όλα: Αθλητικούς αγώνες, αγώνες σκοποβολής, διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού, τον Ηράκλειο δρόμο, ποδόσφαιρο, τον πολιτιστικό-ιστορικό διαγωνισμό  και πολλά άλλα που χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές σε όσους ήταν κοντά μας.
   Παράλληλα ο Σύνδεσμός μας τίμησε ανθρώπους με ιδιαίτερη προσφορά, στον πολιτισμό, τον εθελοντισμό, τα γράμματα και το ήθος.
   Τιμήθηκαν για την προσφορά τους: Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων Σπύρος Λάμπος, για την ακαταπόνητη εθελοντική του προσφορά και δράση που ξεπερνά τα όρια των καθηκόντων του ως προέδρου, εν παντί τόπο και χώρο.
   Η Θεοδώρα Παπασπυροπούλου με την οικογένειά της, που παραχώρησαν χώρο από την ιδιοκτησία τους στο κέντρο των Καμενιάνων για την διάνοιξη του δρόμου και την κατασκευή της παραδοσιακής βρύσης, που θα αποτελεί εσαεί ένα σπάνιο στολίδι για το χωριό μας.
   Ο Καμενιανίτης Νικόλαος Χρήστου Παναγόπουλος, μαθητής του Γυμνασίου Ψωφίδας για το ήθος του και για το ότι αριστεύει στα γράμματα.
   Τους συγχαίρουμε από καρδιάς, τονίζοντας ότι έτσι θα συνεχίζουμε να προοδεύουμε, με τέτοιο δυναμικό στα σπλάχνα μας.
   Μέσα σ όλα αυτά, καθώς και σ ένα πνεύμα συναδέλφωσης, αγάπης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, κεφιού, αλλά και προσφοράς, όλοι μαζί: Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, συνεχίζουμε να  μοιραζόμαστε το φως του ήλιου που βγαίνει για να φωτίσει όλο τον κόσμο.
   Με την γλυκύτατη γεύση όλων αυτών των γεγονότων του φετινού καλοκαιριού και τους ήχους των ζωντανών αναμνήσεων που διαχέονται ακόμη νοητά στις βουβές κατά καιρούς ρούγες και τα σοκάκια των χωριών μας, ας σχεδιάσουμε την πορεία και τη στάση ζωής μας. Ας κάνουμε ακόμα καλύτερο τον τόπο μας, για μας και τοις επερχόμενες γενιές.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.