HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ: Κατασκευή μνημείου για τους ένδοξους Δροβολοβίτες: Ιερολοχίτες, Φιλικούς, αγωνιστές του 1821

Μεταξύ των θεμάτων του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων που ξεχώριζαν, ήταν και η πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων, μαζ...

Μεταξύ των θεμάτων του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων που ξεχώριζαν, ήταν και η πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων, μαζί με τον καθ όλα δραστήριο Σύνδεσμο Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, περί κατασκευής μνημείου για τους ένδοξους Δροβολοβίτες: Ιερολοχίτες, Φιλικούς, αγωνιστές του 1821. Εμείς συγχαίρουμε πολλαπλά τους πρωτεργάτες που κρατούν ψηλά τη σημαία των ιδανικών μας και το αποδεικνύουν πολλές φορές με την δράση τους. Παρουσιάζουμε εδώ απόσπασμα της εισήγησής τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. 

Θέμα: Κατασκευή Ηρώου Αγωνιστών, Φιλικών, Ιερολοχιτών, στην Πλατεία του Δροβολοβού. 
Αξιότιμοι κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας των Καλαβρύτων.
Από μακρού χρόνου υπήρχε διακαής πόθος και αδήριτη ηθική υποχρέωση, για την απόδοση τιμής στην μνήμη των ενδόξων Δροβολοβιτών, Φιλικών, Ιερολοχιτών, αγωνιστών του 1821, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους το Δροβολοβό Καλαβρύτων.
Την υποχρέωση μας αυτή ερχόμαστε να υλοποιήσουμε εμείς σήμερα, με την απόφασή μας για κατασκευή Ηρώου στην πλατεία της γενέτειράς τους, το Δροβολοβό Καλαβρύτων. Τούτο απεφασίσθη την 21-6-2018, σε κοινή σύσκεψή της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων και του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Καλαβρύτων, κατόπιν και εισηγήσεως του Σοφολογιοτάτου Αγιορείτη Μοναχού και πρώην Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, Γέροντος Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου, εκ Καμενιάνων Καλαβρύτων.
Ως γνωστόν από το Δροβολοβό υπήρξαν πολλοί αγωνιστές σημαίνοντα στελέχη, στην Φιλική Εταιρία, τον Ιερό Λόχο και στους αγώνες της πατρίδας μας το 1821.
Τονίζεται δε ότι τα έξοδα κατασκευής καλύπτονται από χορηγία του επίτιμου καθηγητή Δασοπονίας και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μοναχού Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου, και η τοποθέτηση θα γίνει από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.