HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γενέθλια Αμβροσίου στα Καλάβρυτα, με Μνημόσυνο στους γονείς του, βραβεύσεις και νεολαία (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Τα 80 του έτη έκλεισε σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος και επέλεξε να παραβρεθεί και να Ιερουργήσει στον Μητ...

Τα 80 του έτη έκλεισε σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος και επέλεξε να παραβρεθεί και να Ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Καλάβρυτα και τελέσει Μνημόσυνο στους γονείς του, Γεωργίου και Νικολίτσας Λενή.

Τα παιδιά από το "ΟΡΑΜΑ" ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη 
Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν 60 και πλέον παιδιά της κατασκήνωσης της Μητροπόλεως στο "Όραμα" συνοδευόμενα από τον επικεφαλής της κατασκήνωσης π. Αθανάσιο Λιακόπουλο και τον Δαμιανό Σταυρίδη, τα οποία και ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη μας.

Βράβευση Βασίλη Καλογερόπουλου
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας κάλεσε κοντά του τον πρωτοψάλτη Καλαβρύτων κ. Βασίλειο Καλογερόπουλο και τον βράβευσε για την πολυτεή και μεγάλη προσφορά του στην τοπική Εκκλησία. 


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1938 στην Πάτρα, την 25ην Απριλίου 1961 εκάρη Μοναχός, την 31ην Μαΐου 1961 Διάκονος, την 17ην Ιουλίου 1963 Πρεσβύτερος, την 17ην Αυγούστου 1976 εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου και την 12ην Οκτωβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και σαν σήμερα το 1978 ενθρονίσθηκε στο Αίγιο. 
Διετέλεσε Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.