HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πριν τη ΔΕΘ ανασχηματισμός απόδοσης ευθυνών για τις φονικές φωτιές

Χθες ο πρωθυπουργός προανήγγειλλε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αφού τόνισε ότι «οι αποκεφαλισμοί την ώρα της μάχης, που είχαν γίνει...

Χθες ο πρωθυπουργός προανήγγειλλε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αφού τόνισε ότι «οι αποκεφαλισμοί την ώρα της μάχης, που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες, δεν αποτελούν πράξη πολιτικής γενναιότητας, αλλά πολιτικής δειλίας», ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε με νόημα: «Αφού η μάχη αυτή τελειώσει, αφού και η τελευταία εστία κινδύνου εκλείψει, τότε θα υπάρξει η ψύχραιμη αποτίμηση και η πιθανή απόδοση ευθυνών. Διαφορετικά, ξεπέφτουμε σε κυνήγι μαγισσών και σε μία προσπάθεια ανεύρεσης αποδιοπομπαίων τράγων. Εγώ αυτό δεν πρόκειται να το κάνω. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Ο πρωθυπουργός, δηλαδή, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε απόδοση ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές αφού κερδηθεί η μάχη που δίνεται με τις φωτιές στην Αττική. Πριν δηλαδή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και πιθανότατα πριν την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον επικείμενο ανασχηματισμό είναι η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το γεγονός ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι «εκλογικό» -θα οδηγήσει δηλαδή τη χώρα στις εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν- οδηγεί στην εκτίμηση ότι με εξαίρεση το Νίκο Κοτζιά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (εφόσον δεν ζητήσει να μετακινηθεί από το υπουργείο και επιμείνει σε αυτό), τον Πάνο Καμμένο, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Γιώργο Χουλιαράκη, ουδείς μπορεί να θεωρηθεί αμετακίνητος.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα σηματοδοτήσει τη διεύρυνση (ήδη ακούγεται το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, όπως και της Λούκας Κατσέλη) , την ανανέωση (κατά τα πρότυπα της προώθησης των Δημήτρη Τζανακόπουλου, Έφης Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσου Ηλιόπουλου) , αλλά και την ενότητα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (πολλοί θεωρούν βέβαια την επαναφορά του Νίκου Φίλη στο νέο υπουργικό συμβούλιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.