Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Μουσείου για την ταινία με θέμα το Ολοκαύτωμα - Επιφυλάξεις και δεσμεύσεις

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ. του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με θέμα το αίτημα της Εταιρείας "Foss Productions&quo...

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ. του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με θέμα το αίτημα της Εταιρείας "Foss Productions" για την παραχώρηση χώρου και μέρους του ιστορικού αρχειακού υλικού του ΔΜΚΟ για τις ανάγκες των γυρισμάτων και του σεναρίου της κινηματογραφικής ταινίας με τον τίτλο "Echoes of the Past", που πραγματεύεται τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.
Αντιπροσωπία της παραγωγής της ταινίας είχαν θέσει το αίτημα την προηγούμενη εβδομάδα σε άτυπη συνάντηση με το Δ.Σ. το Μουσείου και ορίστηκε νέα συνάντηση σήμερα με την απαίτηση από πλευράς Μουσείου να είναι υψηλόβαθμα στελέχη τη ταινίας ωστε να μπορούν να δώσου απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα. Έτσι παραβρέθηκε ο σκηνοθέτης Νικόλας Δημητρόπουλος και εκπρόσωπος της παραγωγής. 
Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκε επίσης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Ερμείδης.  
Το καίριο ερώτημα ήταν αν με την συγκατάθεση και την άδεια χρήσης αρχειακού υλικού από πλευράς μουσείου ουσιαστικά εγκρίνεται ένα σενάριο μιας ταινίας που δεν γνωρίζουμε πως θα αποτυπώσει τα ιστορικά σημεία.
Ο σεναριογράφος της ταινίας μίλησε για ταινία μυθοπλασίας και όχι ιστορική ταινία που θα μπει στις ιστορικές λεπτομέρειες και οι αναφορές στην ιστορική τραγωδία θα γίνει με απόλυτο σεβασμό.
Σοβαρές επιφυλάξεις έθεσαν τα μέλη  του Μουσείου κ. Φ. Σαρδελιάνος και κ. Φ. Παπαγεωργίου, αλλά και οι παρευρισκόμενοι Χ. Ερμείδης και Λ. Βασιλόπουλος.
Το Δ.Σ. του Μουσείου αποφάσισε (με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Λαζουρά) να εγκρίνει το αίτημα της παραγωγής με την προϋπόθεση να παραχωρηθούν χώροι για λήψη σκηνών στο μουσείο, στον τόπο εκτέλεσης και την εκκλησία, αλλά με αυστηρούς όρους οι οποίοι θα αποτυπωθούν σε ειδικό συμφωνητικό που θα συνταχθεί και θα υπογράψουν οι συντελεστές της ταινίας
Η αλήθεια είναι οτι κατά καιρούς από πλευράς των δημιουργών της ταινίας, είχαν τεθεί ζητήματα ιστορικά που θα περιλαμβάνονταν στην ταινία και που σίγουρα θα δημιουργούσαν έντονες αντιδράσεις. Ένα από αυτά ο μύθος του αυστριακού στρατιώτη που έσωσε τα γυναικόπαιδα στο σχολείο. Σε συζητήσεις που είχε κατα καιρούς το kalavrytanews.com με τον σεναριογράφο κ. Δημήτρη Κατσαντώνη, διαφαινόταν μια εμμονή στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά όπως τελικά μας διαβεβαίωσε δεν θα υπάρχει τέτοια σκηνή. 
Ελπίζουμε και θέλουμε όλοι, να γίνει μια σωστή ταινία που θα αποτυπώνει το όλεθρο και το δράμα των Καλαβρύτων όπως αρμόζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.