HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φ.ΣΑΡΔΕΛΙΑΝΟΣ - Φ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Διευκρινήσεις για τη «Μυθοπλασία με ...λάμψη αστέρων του Χόλιγουντ»

Επιστολή των μελών του Δ.Σ. του Δ.ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ κ. Φίλλιπου Σαρδελιάνου και Φάνη Παπαγεωργίου:  - Τα τοπικά μέσα...

Επιστολή των μελών του Δ.Σ. του Δ.ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ κ. Φίλλιπου Σαρδελιάνου και Φάνη Παπαγεωργίου: 
- Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν πως «βγήκε .....λευκός καπνός από τις συζητήσεις που διήρκεσαν επί δεκαήμερο μεταξύ της εταιρείας παραγωγής, Foss productions, και του ΔΣ του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος» και πως εκφράστηκαν κάποιες «σοβαρές επιφυλάξεις» από τα μέλη του Δ.Σ Φίλιππο Σαρδελιάνο και Φάνη Παπαγεωργίου, για την συνεργασία του Μουσείου με παροχή διευκολύνσεων χώρων, αρχειακού υλικού κ.λπ. στην ταινία Echoes of the Past με αναφορά στα ιστορικά γεγονότα στην επαρχία 41- 44 και τον αποηχό τους.
- Θέλουμε εδώ να διευκρινήσουμε σε αυτούς που προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις συζητήσεις, που εμείς προκαλέσαμε, για αυτό το ζήτημα και να πουν πως όλοι το ίδιο, πάνω κάτω, είμαστε, πως δεν πρόκειται για «σοβαρές επιφυλάξεις μας» στο θέμα, αλλά για καθαρή διαφωνία, και αρνητική ψήφο, στην απόφαση που πάρθηκε με πλειοψηφία, στην με οποιοδήποτε τρόπο ανάμειξη του Μουσείου στην παραγωγή ταινίας, οποιουδήποτε ιδιώτη, με θέμα την ιστορία του Ολοκαυτώματος, πόσο μάλλον, την ανάμειξη του Μουσείου σε ταινίες μυθοπλασίας.
- Οι όποιες άτυπες, αόριστες, διαβεβαιώσεις δόθηκαν από πλευράς των ιδιωτών παραγωγων, για θέματα ιστορικά ανοιχτά για τα Καλάβρυτα,όπως η διεκδίκηση των αποζημιώσεων, η αντίσταση κατά της Γερμανικής κατοχής, οι «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», τα λεγόμενα «αντίποινα», οι καλοί Γερμανοί ή Αυστριακοί που έσωσαν τα γυναικόπαιδα κλπ. δεν μας έπεισαν. Είναι ευαίσθητα θέματα και δεν είναι δυνατό το Μουσείο με τη συμμετοχή του, ακόμα και τους τίτλους τέλους ή παζαρεύοντας λίγα χρήματα για αντάλλαγμα, να εκτεθεί πάνω σ΄αυτά από τις απόψεις διάφορων ιδιωτών, τις οποίες δεν γνωρίζει καν.
- Κάθε ιδιώτης, παραγωγός ταινίας, συγγραφέας βιβλίου,ιστορικός ερευνητής κλπ. είναι, ασφαλώς, ελεύθερος να εκφράσει τις όποιες απόψεις του, πάνω στα ιστορικά γεγονότα της περιοχής, του 1940-1944, με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί. Είτε τεκμηριωμένο με ντοκουμέντα, είτε με «μυθοπλασίες με ...λάμψη αστέρων Χόλιγουντ, ελλείψει ντοκουμέντων και φοβούμενος τις όποιες αντιδράσεις. Το Μουσείο οφείλει να μείνει μακριά από όλα αυτά και να προβάλει αντικειμενικά την ιστορία από όλες της τις πλευρές. Βεβαίως και θα μπορούσε ίσως να χορηγήσει κάποιες φωτογραφίες ή έγγραφα, των οποίων έχει τα δικαιώματα, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τα διαθέτουν τα υπόλοιπα Μουσεία ή Αρχειακές Συλλογές, αλλά μέχρι εκεί.
- Για όλα αυτά λοιπόν δεν είχαμε μόνο «σοβαρές επιφυλάξεις» αλλά ήταν αρνητική η ψήφος μας για, οποιασδήποτε μορφής συνεργασία, που πιθανό, να εκθέτει το Μουσείο , στη «Μυθοπλαστική ταινία με....λάμψη αστέρων του Χόλιγουντ», Εchoes of the Past, που αφορά το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και τα ιστορικά γεγονότα της Γερμανικής κατοχής 1941-1944. Και τον αποηχό τους μεχρι σήμερα.
Καλάβρυτα 16/7/2018
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
Φίλιππος Σαρδελιάνος
Φάνης Παπαγεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.