HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα για τους πληγέντες

Ένα κύμα αλληλεγγύης απ' όλη τη χώρα έχει αρχίσει να εκδηλώνεται για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, μόλις ένα ...

Ένα κύμα αλληλεγγύης απ' όλη τη χώρα έχει αρχίσει να εκδηλώνεται για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, μόλις ένα 24ωρο μετά την εκδήλωσή τους.

Δήμοι, οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Συγκέντρωση ειδών αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη 

Δήμοι της Μακεδονίας έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις συμπαράστασης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους φορείς των πυρόπληκτων δήμων της Αττικής για να συνδράμει τις πληγείσες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο και μεθαύριο από τις 9 το πρωί τις τη μία το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.

Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

Συγκέντρωση ειδών και σε άλλους δήμους 

Να αποσταλεί βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική αποφάσισε ο Δήμος Δέλτα, μετά από πρόταση του δημάρχου Ευθύμη Φωτόπουλου.

Συγκέντρωση ειδών στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α., στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας, αποφάσισε ο Δήμος Αλμωπίας Πέλλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέλαβε και ο Δήμος Δοξάτου Δράμας, ο οποίος καλεί όλους τους δημότες, φορείς και συλλόγους του δήμου, να συμβάλλουν στη δράση αυτή και να προσφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (Δοξάτο, Κύργια, Άγιο Αθανάσιο) και στον χώρο του Δημαρχείου στο Καλαμπάκι.

ΕΛΤΑ: Δωρεάν τα δέματα βοήθειας προς τους πληγέντες 

Την ίδια ώρα, τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν να στηρίξουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Όσοι πολίτες θα αποστέλλουν βοήθεια στους πληγέντες με απλά δέματα εσωτερικού μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018 θα μπορούν να το κάνουν δωρεάν.

Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ. Σημειώνεται πως τα ταχυδρομικά καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Χανίων 

Σε ετοιμότητα, για οποιαδήποτε ανάγκη χρειασθεί για τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής, βρίσκεται ο δήμος Χανίων.

Συγκέντρωση ειδών και από τον ΔΣΑ

Βοήθεια προς τους πυρόπληκτους θέλει να προσφέρει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, που κάλεσε τα μέλη του να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και ιδίως γάζες, Betadin, Fucidin, πάνες, μωρομάντιλα και τρόφιμα μακράς συντήρησης. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από μέλη της Θύρας 7

Την ίδια ώρα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν μέλη της Θύρας 7, έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Έκκληση προς τους δημότες από το δήμο Λαρισαίων

Τη συνδρομή των πολιτών ζήτησε και ο δήμος Λαρισαίων, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Συγκεκριμένα, οι δημότες καλούνται να προσφέρουν:

γάλα εβαπορέ,
εμφιαλωμένο νερό,
τρόφιμα μακράς διαρκείας,
χυμούς,
κρουασάν,
μπισκότα,
φρυγανιές,
κονσέρβες

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, Μανωλάκη 9-11, από σήμερα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 24, 25 και 26 Ιουλίου και ώρες 9:00πμ έως 20:00


Συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το McArthurGlen

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στις κατασκηνώσεις του Δήμου Μαραθώνος

Το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την άμεση συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης (πάνες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας) και φαρμάκων για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στις περιοχές της ανατολικής Αττικής, μετά από επικοινωνία με τους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στις κατασκηνώσεις του Δήμου Μαραθώνος.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο ισόγειο του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen (δίπλα στα Goody's), από τις 10:00 έως τις 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Γραφείο Πληροφοριών στο τηλέφωνο 210 66 30 830-840.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.