HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ: Με λαμπρότητα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανήμερα του εορτασμού του "Καλογερικού πολέμου" (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, συνεχίζοντας της πολυετή παράδοση, σε συνεργασία με τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο και την Μοναστική Κοινότητα...

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, συνεχίζοντας της πολυετή παράδοση, σε συνεργασία με τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο και την Μοναστική Κοινότητα της σεβάσμιας και ιστορικής Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, στα μαρτυρικά και ηρωικά Καλάβρυτα, καθώς και το Δήμο Καλαβρύτων, εόρτασε σήμερα 24η Ιουνίου 2018 την Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του, που διεξήχθη τον Ιούνιο 1827 και υπήρξε νικηφόρα για τους Έλληνες, αναπτερώνοντας το ηθικό των Αγωνιστών απέναντι στον μέχρι τότε ανίκητο Ιμπραήμ και οδήγησε στην τελική απελευθέρωση της Ελλάδος μας από την τετρακοσιόχρονη δουλεία του γένους.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις συνεργάστηκαν, η «Ομοσπονδία Συλλόγων Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ», ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Καλαβρύτων, Λυκούριας, Άνω Κλειτορίας, Κέρτεζης, Λειβαρτζίου Σκοτάνης, Κλειτορίας, Σοποτού. 
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρ΄λυτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της Ιεράς Μονή Μεγάλου Σπηλαίου π. Ιερωνύμου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας. π. Ευσεβίου, του Ηγουμένου της Μονής Ταξιαρχών και πλήθους Ιερέων της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. 
Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Ηλία Μογλενίδη, Διδάκτορα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, με θέμα «Η περίφημη Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου» (Οι Μοναχοί αποτελούν την Ηρωική Λεγεώνα των αυτοθυσιασθέντων χάριν του εθνικού καθήκοντος της Επαναστάσεως και τα Ιερά Μοναστήρια τα κέντρα εκπαιδεύσεως των Αγωνιστών της Ορθοδοξίας) και χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβρόσιο. 
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι μετέβησαν στο αρχονταρίκη της Μονής όπου προσφέρθηκαν Μοναστηριακά κεράσματα.
Να σημειώσουμε οτι κατα την διάρκεια της Θέιας Λειτορυργίας, ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον π. Σεραφείμ.
Παραβρέθηκαν: Ο βουλευτής Αχαΐας κος Φωτήλας, Δήμαρχος κος Λαζουράς, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δ.Υ. κος Πετρούτσος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Κοντογιάννης, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κος Λιανόπουλος, ο τ. Βουλευτής κος Κατσικόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κος Σταθούλιας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων κος Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κος Τσενές, τοπικοί Πρόεδροι Κοινοτήτων, Πρόεδροι Συλλόγων, φορέων και πολλοί άλλοι   
Ακολούθησε η αναπαράσταση της μάχης (φωτογραφίες και βίντεο της αναπαράστασης σε νεότερη ανάρτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.