HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκπαίδευση στη φύση με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού

Εκατοντάδες παιδιά απ’ όλη τη χώρα βρέθηκαν κοντά στη φύση και γνώρισαν τον πλούτο και την αξία της χλωρίδας, αλλά και της πανίδας στη χ...

Εκατοντάδες παιδιά απ’ όλη τη χώρα βρέθηκαν κοντά στη φύση και γνώρισαν τον πλούτο και την αξία της χλωρίδας, αλλά και της πανίδας στη χώρα µας και ιδιαίτερα στο οικοσύστηµα του Χελµού-Βουραϊκού το δίµηνο Μαΐου και Ιουνίου. Μία απο τις τελευταίες εκδηλώσεις του Φορέα ∆ιαχείρισης διεξήχθη την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσµια Ηµέρα Περιβάλλοντος, στο εκπαιδευτικό µονοπάτι «Αγιος ΙωάννηςΚεραµιδάκι» για τους µαθητές της ∆’ και Ε΄ τάξης του ∆ηµοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, µε σκοπό να γνωρίσουν και να ενηµερωθούν για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού συμμετείχε σε πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Γεωπάρκων που διεξήχθη μεταξύ 6 και 20 Μαΐου, με σκοπό την προβολή του Εθνικού Πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO. Σχολεία απ’ όλη τη χώρα συμμετείχαν αυτή την περίοδο σε δράσεις που στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά κοντά στη φύση και να γνωρίσουν τον πλούτο και την αξία της χλωρίδας αλλά και της πανίδας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο οικοσύστημα του Χελμού Βουραϊκού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν συρμώ 2018, Γιορτές του Οδοντωτού» από 27 Απρίλη μέχρι 31 Μάη, που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, ΔΗΚΕΠΑ, ο φορέας είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει με διαδραστική παρουσίαση το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού και Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Unesco, στο Κέντρο Πληροφόρησης σε σχολεία από τις περιοχές Χίου, Κυκλάδων, Αττικής και Αχαΐας. Στις 8 Μάη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Ανθούσας στο πλαίσιο σχολικού Προγράμματος με θέμα: «Γεωποικιλότητα - Βιοποικιλότητα και απειλές που αυτές δέχονται» με ξεναγήσεις σε γεώτοπους της περιοχής του Γεωπάρκου». Στις 13 Μάη πραγματοποιήθηκε το 38ο πέρασμα του Φαραγγιού Βουραϊκού ποταμού που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων. Στις 20 Μάη υλοποιήθηκε παιδικό εργαστήρι «Το φαράγγι της έμπνευσης» με εκδηλώσεις για παιδιά 6-12 ετών, με παιχνίδια, ζωγραφιές και δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος από το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κλειτορίας- Ακράτας στη γέφυρα της Ζαχλωρούς, στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού που ενέπνευσε τον μεγάλο ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο. 
ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
Τέλος, το διήμερο 4-5 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού έλαβε ενεργό ρόλο, με τη χορήγηση επτά ποδηλάτων βουνού και ποδηλατικών κρανών. Επίσης, την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παρουσία των Ειδικών Δασικής Προστασίας του ΦΔ πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο εκπαιδευτικό μονοπάτι «Αγιος Ιωάννης-Κεραμιδάκι» της Δ’ και Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.