Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΛΑΖΟΥΡΑΣ: Ένα μεγάλο φιλοπεριβαλλοντικό έργο - ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, ολοκληρώνουμε (ΦΩΤΟ)

"Το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης των Καλαβρύτων, ένα έργο όπου το πάλευε η τοπική κοινωνία χρόνια τώρα, ένα ...

"Το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης των Καλαβρύτων, ένα έργο όπου το πάλευε η τοπική κοινωνία χρόνια τώρα, ένα έργο που εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε ένα πολύ καλό κλίμα" τόνισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς στην σημερινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ, Απόστολου Κατσιφάρα στον Βιολογικό Σταθμό Καλαβρύτων και συνέχισε:
"Ο Δήμος Καλαβρύτων δεν έχει τόσο μεγάλη ισχυρή επάρκεια και υποχρεωθήκαμε και αναγκαστήκαμε και συνεργαστήκαμε σωστά και αποδοτικά με την τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, τον κ. Λοτσάρη, τον κ. Καραγιάννη και τους υπόλοιπους.
Έτσι ένα έργο που πολλοί Καλαβρυτινοί έλεγαν ότι δεν θα γίνει είναι πλέον γεγονός. Έιναι ένα έργο φιλοπεριβαλλοντικό, σύγχρονο, που επεξεργάζεται τα λύματα και βγάζει ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο και κάτω των ορίων.
Όπως είπε και ο κ. Καραγιάννης "νερό να το πιεις αν δεν γνωρίζεις ότι είναι από λύμματα". Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν την Περιφέρεια για την υποστήριξη και την συνεργασία. Είναι ένα καλό πρότυπο και για άλλες συνεργασίες. Έχω υπόψη μου το σημαντικό έργο του Χιονοδρομικού Κέντρου που είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια μεγάλη χρηματοδότηση, την οποία προφανώς ο Δήμος Καλαβρύτων δεν μπορεί με τους λιγοστούς μηχανικούς να τη βγάλει πέρα, οπότε θα χρειαστούμε την βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Εκείνο που πρέπει να τονίσω είναι ότι όπως το έχουμε κατ' επανάληψη πει σε ανακοινώσεις μας, οι κάτοικοι των Καλαβρύτων που τόσο πολύ απαιτούσαν αυτό το έργο πρέπει να συνδεθούν όλοι ώστε το περιβάλλον να είναι καθαρό αλλά και η εγκατάσταση να είναι στο μέγιστο βαθμό. Έχουμε ανοχή και καταλαβαίνουμε το κόστος αλλά είναι μια ενέργεια που είναι πραγματική σημαντική.
Δεδομένου οτι αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος θέλουμε να δώσουμε τον συγκεκριμένο τόνο. Έτσι αυτή η μέρα γιορτάζεται με το σύγχρονο αυτό και σημαντικό έργο. Τα Καλάβρυτα είναι μια καθαρή πόλη και ένας καθαρότατος Δήμος."

Από την πλευρά του ο κος Κατσιφάρς τόνισε: "Εγώ Δήμαρχε να σας ευχαριστήσω αλλά και εγώ και οι συνεργάτες μου και τα πολιτικά στελέχη, αισθανόμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί ένα έργο περιβαλλοντικής σημασίας και προταιρεότητας, ο Βιολογικός Καθαρισμός των Καλαβρύτων ολοκληρώνεται και αποδίδεται στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Τα Καλάβρυτα είναι ένας μεγάλος και ξεχωριστός τουριστικός προορισμός άρα η επιχειρηματικότητα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Το Περιβαντολογικό έργο του Βιολογικού Καθαρισμού έρχεται ακριβώς και στηρίζει στην ουσία την ποιότητα ζωής εξοικονομεί πόρους, μειώνει το κόστος στην επιχειρηματικότητα και πάνω από όλα αυτό το σπάνιο οικοσύστημα στην περιοχή των Καλαβρύτων μπορούμε να το κρατήσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο προστασίας.
Ολοκληρωμένο έργο που αποδίδεται στην τοπική κοινωνία. Δεν είναι εύκολο πράγμα για αυτό θέλω να ευχαριστήσω της τεχνικές υπηρεσίες γιατί πιστέψανε στο έργο το στηρίξανε και σήμερα το απολαμβάνουμε.
Δεν είναι το μοναδικό έργο στην περιοχή αφού πρόπερσι φτιάξαμε τον σταθμό μεταφόρτωσης που αποτελεί και αυτό μια μεγάλη κατάκτηση. Μαζί με την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου αποχέτευσης στα Καλάβρυτα, η Περιφέρεια είχε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα Καλάβρυτα. Πιστεύουμε στην συνεργασία που δίνει απαντήσεις στα μεγάλα θέματα.
Θα πάμε λοιπόν και στο επόμενο στάδιο που είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο. Ξέρετε η Περιφέρεια δεν είναι παρατηρητής και δεν είναι σχολιαστής. Μπαίνει μπροστά για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης. Άρα λοιπόν έργα ολοκληρωμένα και λειτουργικά. Όχι μόνο λόγια. Η στρατηγική μας συνοψίζεται σε τρεις λέξεις κλειδιά. Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, ολοκληρώνουμε. Μόνο έτσι αλλάζουμε τα δεδομένα στην περιοχή μας.
Σημαντικό θέμα επίσης είναι και η συντήρηση των έργων αφού έχουν ολοκληρωθεί. Θα μπορέσουμε να πάμε και δίπλα στην Αγία Λαύρα, τώρα που έχουμε την δυνατότητα. Θέλω επίσης αγαπητέ Δήμαρχε να τονίσω πως οι αναπλάσεις που είναι μια κατάκτηση για την Περιφέρεια, πρέπει να τις τρέξουμε γρηγορότερα για να μπορέσουμε τα έργα μας να είναι στο συμφέρον τις κοινωνίας.
Πρέπει οι κάτοικοι να δραστηριοποιηθούν γιατί είναι προς όφελος τους.
Ένα μεγάλω ευχαριστώ στο πολιτικό δυναμικό της Περιφέρειας, τις τεχνικές υπηρεσίες και ονομαστικά στους κ.κ. Λοτσάρη, Λύτρα και όλα τα στελέχη. Επίσης ευχαριστώ την ανάδοχη υπηρεσία.

Η επίσκεψη του κου Κατσιφάρα έγινε με την ευκαιρία της αυριανής (4 Ιουνίου) Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, σε μια συμβολική κίνηση φύτεψε ένα δένδρο στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού Καλαβρύτων.
Παραβρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι Χουλιάρας, Καρράς και Γερωργακοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Νασιώτης, ο βοηθός Δημάρχου κος Μαγκαφάς, η ειδική σύμβουλος του Δημάχρου κα Παπαδάτου, ο Πρόεδρος της ΤΚ, Καλαβρύτων κος Αρμπής, ο Πρόεδρος της ΤΚ. Σκεπαστού κος Μούσκας ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλλιφωνίου κος Μητσόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Βαρβιτσιώτης και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.