Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η «Ωραία κοιμωμένη» στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

Το κλασικό έργο «Ωραία Κοιμωμένη» του Marius Petipa, βασισμένο στην υπέροχη μουσική του P.I.Tchaikovsky ανεβάζει η Ακαδημία Χορού/Dance ...

Το κλασικό έργο «Ωραία Κοιμωμένη» του Marius Petipa, βασισμένο στην υπέροχη μουσική του P.I.Tchaikovsky ανεβάζει η Ακαδημία Χορού/Dance A την Παρασκευή 29 Ιουνίου (ώρα 21.00) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών. Επί σκηνής θα χορέψει το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό δυναμικό των δυο σχολών Ακαδημία Χορού και Dance A, σε χορογραφίες της Ελένης Μπαλαφούτη και φωτισμούς του Νίκου Σωτηρόπουλου.
Πρόκειται για τη νέα φιλόδοξη παραγωγή της Ακαδημίας Χορού, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Εμείς κι ο Μικρός Πρίγκιπας», «Δραπέτες της Σκακιέρας», «Τέσσερις Εποχές» και «Flashback», που παρουσίασε η γνωστή Πατρινή Σχολή Χορού τα τελευταία χρόνια.  
Η παράσταση «Sleeping Beauties» είναι ένα χορευτικό έργο σε μοντέρνο σχεδιασμό από το οποίο όμως δεν λείπουν οι πιο γνωστές  χορογραφίες του M.Petipa όπως σώζονται μέχρι σήμερα και χορεύονται από διάσημους/ες solist. Δίκαια θεωρείται ένα από τα «μαργαριτάρια» του κλασικού ρεπερτορίου. Χορογραφήθηκε αρχικά από τον Marius Petipa που εμπνεύστηκε από το ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περό κι έχει φιλοξενηθεί σε όλες τις μεγάλες σκηνές παγκόσμια. Όσο ξεπερασμένη κι αν φαίνεται η υπόθεση του μπαλέτου αυτού στην εποχή μας, τόσο αξεπέραστες είναι οι χορογραφίες του που παρουσιάζονται πάντα στους διεθνείς διαγωνισμούς και σε παγκόσμια γκαλά και αποτελούν δείκτη δεξιοτεχνίας των χορευτών.
Η καταξιωμένη Πατρινή χορογράφος Ελένη Μπαλαφούτη επιχειρεί μια μεταφορά της παραμυθένιας αυτής ιστορίας από το παρελθόν στο παρόν, με ένα ανατρεπτικό σενάριο για το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και στην ενηλικίωση. Σε ένα περιβάλλον χωρίς παλάτι και χωρίς πρίγκιπα, η σύγχρονη Ωραία Κοιμωμένη θα απομονωθεί από τους οικείους της για να επιλέξει και όχι για να την επιλέξουν, για να βρει τη χαρά με γνώμονα την επιθυμία και όχι τα καθιερωμένα.
Προσκλήσεις για την παράσταση, διατίθενται στα γραφεία της Ακαδημίας Χορού (Καραϊσκάκη 125, τηλ. 2610/279.544 και Έλληνος Στρατιώτου 93Α, τηλ. 2610/426.420)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.