Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Καλαβρυτινός Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Βενέδικτος

Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες του εκκλησιαστικού πρακτορείου ειδήσεων, Romfea.gr, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλα...

Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες του εκκλησιαστικού πρακτορείου ειδήσεων, Romfea.gr, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, από την θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου στο Αμμάν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος υπέβαλε την παραίτησή του, θέλωντας έτσι να ανοίξει την πόρτα σε άλλον άξιο αγιοταφίτη αδελφό για να διαποιμάνει την Ιορδανία.

Ποιός είναι ο Βενέδικτος Τσεκούρας
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ιορδανίας κ. Βενέδικτος (κατά κόσμον Γεώργιος) Τσεκούρας γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το 1957. Αφού ολοκλήρωσε το σχολείο στο Αίγιο, εκάρη Μοναχός το 1976 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Το 1982 πήγε στα Ιεροσόλυμα οπου ενετάχθη στους κόλπους της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος. Το 1983 χειροτονήθικε Διάκονος, το  1986 Πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου και έγινε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στα Ιεροσόλυμα, έγινε επίσης, Τελετάρχης των Πατριαρχείων και Ταμίας του Ιερού Κοινού. Υπό την επιστασία του ανηγέρθη στην Ιεριχώ το ναϊδριο της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγίου Διοδώρου.
ΤΟ 1994 διορίσθηκε Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Τον Φεβρουάριο του 1998 εξελέγη και χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Γάζης. Το 2000 διορίσθικε Πατριαρχικός Επίτροπος στο Αμμάν της Ιορδανίας και το 2001 προήχθη σε Μητροπολίτη Φιλαδελφείας.
Υπό την επιστασία του ανηγέρθησαν οι ιεροί Ναοί του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εν Ιορδάνῃ, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αμμάν, η ἐ Πολυκλινική, Νηπιαγωγείο στο Αμμάν και Μουσείο εντός της Ιερας Μητροπόλεως. Ανακαίνισε τον αρχαίο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σάλτ, και ίδρυσε την βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως. Το 2005 ολοκλήρωσε το παρεκκλήσιον του Αγίου Νεκταρίου εντός τής Ιεράς Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.