HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανεβαίνει το κόστος δανεισμού της Ιταλίας – Κατρακυλά το ευρώ

Μεγάλη αύξηση του βραχυπρόθεσμου κόστους δανεισμού της Ιταλίας, προκάλεσε σήμερα η εμβάθυνση της πολιτικής και συνταγματικής κρίσης της χ...

Μεγάλη αύξηση του βραχυπρόθεσμου κόστους δανεισμού της Ιταλίας, προκάλεσε σήμερα η εμβάθυνση της πολιτικής και συνταγματικής κρίσης της χώρας.

Εκτοξεύθηκε σήμερα το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού της Ιταλίας, λόγω της κλιμακούμενης πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα. Οι επιπτώσεις της κρίσης στη γειτονική χώρα συμπαρέσυραν σήμερα και το ευρώ κάτω και από τα 1,16 δολάρια. Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έθεσε χθες τη χώρα σε τροχιά νέων εκλογών, ορίζοντας τον πρώην αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κάρλο Κοταρέλι ως μεταβατικό πρωθυπουργό. Του έδωσε εντολή να προετοιμάσει τις πρόωρες εκλογές και να ψηφίσει τον επόμενο προϋπολογισμό. Οι ανησυχίες ότι οι νέες εκλογές θα μπορούσαν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα αντισυστημικά ιταλικά κόμματα κλόνισαν τους διεθνείς επενδυτές. Αποτέλεσμα είναι οι αποδόσεις των διετών ιταλικών ομολόγων να αυξάνονται περίπου 91 μονάδες βάσης (0,91 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 1,81% στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2013.

"Ενα πρωινό με δάκρυα και αίμα" γράφει η Corriere della Sera
Το ευρώ σήμερα κάτω από τα 1,16 δολάρια, για πρώτη φορά μετά από 6,5 μήνες, υποχωρώντας 0,3% στη διάρκεια της ημέρας. Επίσης υποχώρησε αντίστοιχα στα 1,1528 ελβετικά φράγκα.

Οι ευρωσκεπτικιστές φουλάρουν για νέες εκλογές
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους για την ανάληψη της εξουσίας και έχουν μετακινηθεί σε κατάσταση προεκλογικής εκστρατείας. Τα Πέντε Αστέρια κάλεσαν, επίσης, σε διαμαρτυρίες στους δρόμους κατά της απόρριψης από τον Πρόεδρο της χώρας του εκλεκτού τους, Πάολο Σαβόνα, για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο 81 ετών Σαβόνα είχε υποστηρίξει την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.