HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΑΕΔ: Στροφή στην επιδότηση νέων επιχειρηματιών και εργαζομένων

Σε αλλαγή της φιλοσοφίας του προχωρεί ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνοντας τον ρόλο συμβούλου και τράπεζας προκειμένου να ενισχυθεί και να προωθηθεί  η...

Σε αλλαγή της φιλοσοφίας του προχωρεί ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνοντας τον ρόλο συμβούλου και τράπεζας προκειμένου να ενισχυθεί και να προωθηθεί  η νεανική επιχειρηματικότητα αλλά και η απόκτηση σταθερής εργασίας στη χώρα μας από χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους ή αποφοίτους Λυκείου.  Οπως διαμήνυσε η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ  κ. Καραμεσίνη σύντομα ο Οργανισμός θα αναγγείλει δύο νέα προγράμματα τα οποία θα αφορούν ηλικίες ανέργων από 18-29 ετών παρέχοντας την ευκαιρία σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ αλλά και αποφοίτους Λυκείου, μέσω εύρεσης επιδοτούμενης εργασίας αλλά και επιχορήγησης για το άνοιγμα καινοτόμων επιχειρήσεων, να διεισδύσουν ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας ή να αποκτήσουν σταθερή θέση εργασίας στον τόπο μας, περιορίζοντας έτσι  το φαινόμενο της φυγής στο εξωτερικό νέων με πτυχία και μεταπτυχιακά και όχι μόνο.

1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ
Θα απευθύνεται σε  ανέργους πτυχιούχους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και νέους με απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου και  θα "σπάσει" σε δύο υποπρογράμματα. Το πρώτο υποπρόγραμμα θα αφορά 10.000 ωφελούμενους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 18-29 ετών και θα προβλέπει την επιχορήγηση κατά 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων για κάθε θέση εργασίας. Ο ωφελούμενος πτυχιούχος θα προσλαμβάνεται για ένα χρόνο με την υποχρέωση της επιχείρησης να τον διατηρεί στην εργασία του για άλλους τουλάχιστον τρεις μήνες.
Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ  των οποίων θα εγκριθεί η πρόσληψη σε επιχορηγούμενες από τον ΟΑΕΔιδιωτικές η κοινωνικού χαρακτήρα επιχειρήσεις θα απασχοληθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και θα αμοίβονται με 500 ευρώ το μήνα εάν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 400 ευρώ  εάν είναι κάτω των 25 ετών.
Το δεύτερο υποπρόγραμμα θα απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου η Λυκείου και σε αυτό θα απασχοληθούν πιλοτικά 4.500 άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.Θα απασχοληθούν σε 10 κλάδους όπου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες δεξιότητες για τουλάχιστον 12 μήνες με παράταση για κατάρτηση άλλους 6 μήνες.

2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ
Πρόκειται για πρόγραμμα επιδότησης περίπου 2.500 αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι μετά από έγκριση των επιχειρηματικών τους προτάσεων, θα επιχορηγηθούν με 15-20.000 ευρώ για να ανοίξουν δική τους επιχείρηση. Μάλιστα θα στηριχθούν συμβουλευτικά από συμβούλους του ΟΑΕΔ, αναφορικά με την επιλογή και τις ανάγκες της επιχείρησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.