HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λήγει η προθεσμία για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων

Στις 28 Αυγούστου είναι η καταλυτική ημερομηνία αφού λήγει η προθεσμία που υπάρχει για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων. Στην Πάτρα ο ...

Στις 28 Αυγούστου είναι η καταλυτική ημερομηνία αφού λήγει η προθεσμία που υπάρχει για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων. Στην Πάτρα ο έλεγχος των γηπέδων θα γίνει από επιτροπή του Δήμου Πατρέων αφού το Υπουργείο Αθλητισμού και η Γ.Γ. Αθλητισμού έχουν παραχωρήσει από φέτος τις  αρμοδιότητες των αδειοδοτήσεων στους  Δήμους.

 Μια σημαντική παράμετρος από φέτος θα είναι ότι οι ομάδες της ΕΠΣ Αχαΐας θα πρέπει μαζί με το παραχωρητήριο που θα καταθέσει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να καταθέτει και την αδειοδότηση του γηπέδου. Μέχρι τώρα ποτέ δεν είχε ζητηθεί από τις ομάδες να καταθέτουν και την αδειοδότηση μαζί με το παραχωρητήριο και αυτό θα συμβεί για πρώτη χρονιά φέτος.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής ποδοσφαιρικών γηπέδων του Δήμου Πατρέων Κώστας  Καραγκούνης μιλώντας για το φλέγον θέμα με τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων τόνισε:
«Κάνουμε προεργασία εδώ και τρία χρόνια για το θέμα των αδειοδοτήσεων αφού όπως φαίνεται δεν θα υπάρχει καμία παράταση στην προθεσμία μετά τις 28 Αυγούστου.  Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει μεταφέρει την ευθύνη στους Δήμους για την αδειοδότηση των γηπέδων και είναι ι βέβαιο ότι η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Πατρέων θα προβεί σε κανονικό και αυστηρό έλεγχο σε όλα τα γήπεδα. Όταν αναλάβαμε την Δημοτική αρχή τα περισσότερα γήπεδα ήταν αυθαίρετα αφού δεν είχαν ούτε άδεια οικοδομής. Όλα τα δημοτικά γήπεδα τα νομιμοποιήσαμε και ευελπιστώ ότι τα δημοτικά γήπεδα θα πάρουν  αδειοδότηση για την διεξαγωγή αγώνων. Το σημαντικό είναι ότι με την ιατρική κάλυψη που κάναμε στα γήπεδα θα δοθεί αδειοδότηση  αφού ο νέος νόμος απαιτεί να υπάρχει ιατρείο για να είναι νόμιμα τα γήπεδα για διεξαγωγή αγώνων ».

Υπογράφηκε η σύμβαση για το γήπεδο Πετρωτού
Ευχάριστα νέα για το γήπεδο Πετρωτού αφού υπογράφηκε η σύμβαση προϋπολογισμού 365.000 ευρώ με ΦΠΑ, ένα έργο που θα δώσει μεγάλη ανάσα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.   Η εργολάβος του έργου κ. Τσαουρδά έχει αναλάβει το έργο με 63% έκπτωση και η εκτίμηση που υπάρχει  στον Δήμο Πατρέων μετά τις επικοινωνίες που έχουν με τον εκπρόσωπο της εταιρίας είναι ότι σε 10 ημέρες θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες στο γήπεδο.  Θα γίνει ένα γήπεδο από την αρχή αφού εκτός από την τοποθέτηση του πλαστικού τάπητα θα γίνει και συντήρηση των αποδυτηρίων. Όμως είναι απίθανο  να δοθεί το γήπεδο προς χρήση από την αρχή της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς αφού ο εργολάβος έχει χρονικό περιθώριο ενός χρόνου για την ημερομηνία παράδοσης του νέου γηπέδου.  Ερωτηθείς ο Κώστας Καραγκούνης πότε υπολογίζει να είναι έτοιμο το γήπεδο Πετρωτού τόνισε « Δεν θέλω και δεν μπορώ να δεσμευτώ για την ημερομηνία που θα δοθεί προς χρήση το γήπεδο. Παρόλο που υπάρχει πίεση προς τον εκπρόσωπο της εταιρίας για να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες, πιστεύω ότι στα μέσα του νέου πρωταθλήματος θα είναι έτοιμο το γήπεδο».

Αναβαθμίζεται το γήπεδο «Κ. Ζάρρας» στο Σαραβάλι
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων ενέκρινε πριν από μια εβδομάδα μελέτη για την ριζική αναβάθμιση του γηπέδου «Κ. Ζάρρας» στο Σαραβάλι ύψους 351.500 ευρώ.  Θα γίνει αλλαγή του συνθετικού τάπητα με τάπητα τελευταίας γενιάς, θα τοποθετηθούν καινούριες εστίες και πάγκοι, ενώ θα γίνουν πολλές εργασίες που θα αλλάξουν την όψη του γηπέδου.  Βέβαια από την στιγμή που η διαδικασία προχωρά μετά από 8 μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι σίγουρο ότι το γήπεδο  θα αναβαθμιστεί από τον νέο χρόνο, αλλά ο τάπητας του γηπέδου αντέχει και την νέα ποδοσφαιρική χρονιά καθώς  η αντικατάσταση του θα γίνει ενόψει της περιόδου 2019 −20.  Και όπως αποκάλυψε ο Κώστας Καραγκούνης πρόθεση ήταν να μην γίνει το γήπεδο όπως το Ενωσιακό γήπεδο «Ανδρέας Κάνιστρας» που έχει καταστραφεί αλλά να γίνει έγκαιρα η αντικατάσταση του τάπητα και οι αναγκαίες αλλαγές και αναβαθμίσεις.

Έργα συντήρησης στα Δημοτικά γήπεδα
Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαιρικών γηπέδων Κώστα Καραγκούνη είναι να γίνουν έργα συντήρησης στα έξι Δημοτικά γήπεδα, Ζαρουχλείκων, Ζάρρας, Ρίου, Βραχνείκων, Παραλίας και Μιντιλογλίου αλλά πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο της γραφειοκρατίας.  Σκοπός είναι να γίνει συντήρηση στα αποδυτήρια των γηπέδων με νέα μπάνια και πλακάκια. Όμως είναι δύσκολο να γίνουν άμεσα λόγω γραφειοκρατίας, αλλά η προσπάθεια θα καταβληθεί. Παράλληλα είναι έτοιμη μελέτη για το γήπεδο Ροιτίκων και οι Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων προχωρούν την διαδικασία.  Και μέσα στις  επόμενες μέρες περιμένουν να ξεκολλήσει το θέμα που έχει προκύψει με το γήπεδο Ψαθοπύργου για να προχωρήσουν οι εργασίες που έχουν μείνει στάσιμες το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.