HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Λουτρό αίματος στη Γάζα. Τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 2.700 έχουν τραυματιστεί...

Λουτρό αίματος στη Γάζα. Τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 2.700 έχουν τραυματιστεί από ελεύθερους σκοπευτές του Ισραηλινού στρατού. Ανάμεσά τους και παιδιά κάτω των 16 ετών. Οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από πυρά. Το μακελειό προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις. Οι Ευρωπαίοι απευθύνουν έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε δυσανάλογη βία τις επιθέσεις των Ισραηλινών. Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω βίντεο, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την τελετή των εγκαινίων, λέγοντας πως η Ιερουσαλήμ είναι πλέον η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί αύριο Τρίτη στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Κοτζιάς: Αποτροπιασμός για την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρώπων στη Γάζα
Τον αποτροπιασμό της για την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρώντας, ωστόσο, να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα.
Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας.
Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.